Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Oppfølging av nærkontakter og karantene – nye regler»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppfølging av nærkontakter og karantene – nye regler

Melding

Oppfølging av nærkontakter og karantene – nye regler


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Fra 1. juni gjelder nye karanteneregler:

Når en person blir syk med covid-19, skal alle nærkontaktene følges opp i 10 dager. Hvordan de skal følges opp, avhenger av hvilken smitterisiko de har blitt utsatt for. Smitterisikoen påvirkes mest av mengde og grad av fysisk nærhet. Fra 1. juni er det bare husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære personer som skal i karantene.

  •  

Eksempler på hvem som kan ha hatt like omfattende eller fysisk nær kontakt som i en husstand, er kjæreste, nærmeste kollega i kontorfellesskap, samme kohort i barnehage eller skole til og med 4. trinn, eller en som har pleiet den syke uten å ha brukt anbefalt beskyttelsesutstyr. Den som er ansvarlig for smitteoppsporingen, avgjør hvilken kategori den enkelte nærkontakt hører hjemme i etter en helhetsvurdering av smitterisiko.

  •  

Gruppen «andre nærkontakter» skal følges opp med testing, smittevernråd og selvmonitorering. Første test bør skje så snart som mulig etter at man har fått beskjed om at man er nærkontakt, gjerne på dag 3 etter siste kontakt med den smittede personen. Andre test bør skje 2-3 dager etter den første testen. Helsepersonell som jobber pasientnært, bør informere sin arbeidsgiver.

  •  

Nærmere beskrivelser av råd og oppfølging av nærkontakter ligger her:

  •