Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdatert informasjon om diagnostikk for covid-19»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdatert informasjon om diagnostikk for covid-19

Melding

Oppdatert informasjon om diagnostikk for covid-19


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Områder med vedvarende spredning av koronaviruset er nå utvidet og  definisjonen av et mistenkt tilfelle som oppfyller kriteriene for testing er oppdatert i henhold til dette.

I tillegg så anbefales det nå å teste innlagte pasienter med alvorlig viruspneumoni med eller uten respirasjonssvikt hvor test for andre agens er negative, uavhengig av reiseanamnese. Referanselaboratoriet vil også ta i bruk fyrtårnsystemet for influensa og analysere for covid-19 i fyrtårnprøver som ellers er negative for influensa. Dette gjøres for å ha mulighet til fange opp eventuell spredning i samfunnet.

Siden som viser Analyserte prøver fra mistenkte tilfeller av koronavirussykdom (coronavirus) vil framover gi en regional oversikt over antall pasienter testet for covid-19 og en liste over laboratorier som kan utføre testing. Siden vil oppdateres hver tirsdag.