Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdateringer i koronavaksinasjonsveilederen for kommuner og helseforetak»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdateringer i koronavaksinasjonsveilederen for kommuner og helseforetak

Melding

Oppdateringer i koronavaksinasjonsveilederen for kommuner og helseforetak


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Pfizer/BioNTech-vaksinen i kommunene

Ingen vaksiner er så langt godkjent, men det er sannsynlig at mRNA-vaksinen fra Pfizer-BioNTech kan være den første godkjente og tilgjengelige vaksinen, og at den kan bli tilgjengelig for Norge allerede rundt årsskiftet.

Det er kommunene som etter forskrift om nasjonalt vaksinasjonsprogram skal tilby og gjennomføre koronavaksinasjon til dem som omfattes av anbefalingene og som oppholder seg i kommunen. Dette har kommunene lang erfaring med i forbindelse med barnevaksinasjonsprogrammet, den årlige sesonginfluensavaksinasjonen, samt vaksineringen under svineinfluensapandemien. 

Gitt de spesielle forholdene ved Pfizer-BioNTech sin vaksine vil vaksinering med denne være mer komplisert og kreve en mer detaljert planlegging. Folkehelseinstituttet har derfor sammen med Helsedirektoratet og representanter fra Norsk sykepleierforbund, Norsk forening for allmennmedisin, Allmennlegeforeningen, Norsk samfunnsmedisinsk forening og representanter fra kommunesektoren oppnevnt av KS, laget et eget dokument som skal hjelpe kommunene i planleggingen av vaksinering med denne vaksinen. 

Dokumentet finnes på denne siden:

Andre endringer

Her finner du en oversikt av de siste oppdateringene i veilederen, inkludert oppdaterte tiltaksplaner for helseforetak og kommunene: