Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Oppdatering av artikkelen Informasjon til mikrobiologiske laboratorier»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Oppdatering av artikkelen Informasjon til mikrobiologiske laboratorier

Melding

Oppdatering av artikkelen Informasjon til mikrobiologiske laboratorier


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det er skrevet et nytt kapittel under Analyser ved FHI om Innsending av utvalgte SARS-CoV-2- isolater for viruskarakterisering til FHI som beskriver viruskarakterisering/sekvensering av SARS-CoV-2, indikasjon for innsending av spesielle virusisolat for generell og målrettet overvåkning og behov for ledsagende pasientinformasjon.

I tillegg er det gjort endringer under avsnitt om Forsendelse der bla informasjon om adresse ved prøveforsendelse ved hhv budtjeneste eller via vanlig postgang beskrives. Det er gjort endringer og oppdateringer av Kontaktinformasjon ved spørsmål om indikasjon for helgenomsekvensering der Beredskapsvakt utgår, men der Smittevernvakta (døgnvakt) og vakthavende virolog (9-15, hverdager) oppgis som primære kontakter.

Under Utførelse og besvarelse av SARS-CoV-2 PCR og sekvensering ved FHI er det beskrevet forventet svartid per i dag, generell besvarelse av overvåkningsprøver samt kommunikasjon mellom laboratoriet og kommuneoverlege om prøveresultater på spesielle pasientprøver eller ved funn av virusisolat som har spesiell betydning for videre smittevernsarbeid. 

Denne endringen har vært jobbet med de siste to ukene, og har ikke sammenheng med utbruddet i Nordre Follo.