Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Konfigurasjonsavvik kan ha gitt færre varslinger i Smittestopp»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Konfigurasjonsavvik kan ha gitt færre varslinger i Smittestopp

Melding

Konfigurasjonsavvik kan ha gitt færre varslinger i Smittestopp


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Et avvik i konfigurasjonen av innstillingene i Smittestopp ble meldt 7. april til FHI. Feilen er nå rettet.

Avviket har vært til stede siden produksjonsstart 21. desember 2020, og har gitt færre varslinger av at man har vært utsatt for smitte enn det som har vært meningen. Hvor mange færre varslinger som er gitt er ukjent, det er trolig ikke snakk om høye tall.

Regelen for definisjon av nærkontakt (2 meter i 15 minutter) er ikke berørt, men avviket påvirker antall som ikke defineres som nærkontakt direkte, men hvor man allikevel mener at det bør gis en varsling om mulig nærkontakt. Dette kan være knyttet til flere kontakter av mindre varighet enn 15 minutter eller lengre perioder med kontakt i avstander over 2 meter og er også ment å fange opp tekniske ulikheter varierende fra mobilversjon til mobilversjon.

Avviket ble korrigert av Netcompany 7. april 2021 og siden dette var knyttet til endring i konfigurasjonsfil i back-end, har endringen umiddelbar virkning, for alle brukere, uavhengig av hvilken versjon man har av Smittestopp på sin mobiltelefon.