Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «FHI har utviklet midlertidig metode for hurtig screening for koronavirusvarianter»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • FHI har utviklet midlertidig metode for hurtig screening for koronavirusvarianter

Melding

FHI har utviklet midlertidig metode for hurtig screening for koronavirusvarianter


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

FHI har utviklet en real-time PCR-metode til midlertidig bruk for screening av de mest aktuelle virusvariantene for øyeblikket: den britiske ( (501Y.V1)-, sør-afrikanske (501Y.V2)- og den brasilianske (501Y.V3)-varianten. Metoden er ment som et strakstiltak for screening av varianter i påvente av andre, bedre metoder.  

Metoden kan tas i bruk på prøver som allerede er testet positive for SARS-CoV-2, der det er behov for å screene for de tre virusvariantene.  

Metoden er en “drop-out”-metode, hurtig satt opp av FHI som vil kunne brukes i påvente av bedre metoder. "Drop-out" betyr at metoden gir bortfall av signal dersom virus er en variant. Dersom viruset er en ikke-variant så vil analysen gi et signal. På denne måten vil metoden kunne brukes for å få en hurtig indikasjon på om en person er smittet med et av de tre viktigste variantvirus eller ikke. 

Prøvene må sekvenseres lokalt eller sendes FHI for videre variant-analyse for å bekrefte funn av variantvirus, og hvilken variant som er i prøven. Innsending av mistenkte varianttilfeller vil komme i tillegg til øvrige prøver som sendes til referanselaboratoriet ved FHI. 

Videre utvikling av metoden og verifisering opp mot andre snart tilgjengelige metoder, er ønskelig fra FHI sin side. Det ventes i nær fremtid være tilgjengelige også andre metoder som kan bli mer aktuelle å implementere. 

Laboratorier som ønsker å prøve ut metoden og eventuelt verifisere den sammen med andre aktuelle metoder kan kontakte referanselaboratoriet på FHI.