Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Feil oppdaget ved registrering i SYSVAK»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Feil oppdaget ved registrering i SYSVAK

Melding

Feil oppdaget ved registrering i SYSVAK


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

FHI har i dag oppdaget en feil som oppstår når informasjon om vaksinasjon blir endret og rettet i Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK fra noen journalsystem. Det er data fra SYSVAK som blir brukt i koronasertifikatet for opplysninger om vaksinasjon.

Feilen oppstår ved retting og endring av opplysninger i disse journalsystemene. Det betyr at personer som tar kontakt med vaksinasjonssted for å rette og endre opplysninger ikke nødvendigvis vil oppleve at det umiddelbart blir rettet opp i koronasertifikatet.

FHI er dialog med alle EPJ-leverandørene for å avdekke hvem som har denne feilen. De EPJ-leverandørene som har rapportert at de har denne feilen i sine systemer, er i ferd med å rette og rulle ut feilretting til alle sine kunder. EPJ-leverandørene  er dessuten i tett dialog med sine kunder (vaksinatører) og informerer dem om hvordan de som vaksinatør kan rette feilene i SYSVAK, som innbyggerne har oppdaget på helsenorge.no eller i koronasertifikatet.