Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Endret forskrift om karantene etter reise»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Endret forskrift om karantene etter reise

Melding

Endret forskrift om karantene etter reise


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det er gjort en endring i forskriften om karantene etter reise:

Personer som er i karantene etter reise, må ikke automatisk i isolasjon hvis de får symptomer.

I Forskrift om karantene mv. ved ankomst til Norge er det fastsatt karantene for innreisende til Norge i 14 dager. Der var det tidligere, i §3, også fastsatt at enhver med luftveissymptomer i denne perioden, skulle settes i isolasjon til 7 dager etter siste symptom. Dette endres nå slik at de på samme måte som andre, anbefales å holde seg isolert hjemme til ett døgn etter at symptomene forsvant.

Folkehelseinstituttet har meldt fra om at denne bestemmelsen slo uheldig ut. I løpet av en 14 dagers periode er det mange som vil kjenne et eller annet luftveissymptom, både voksne og barn. Av de som testes på mistanke om  covid-19 i dag, er det bare cirka 5 prosent som får positivt svar. Sannsynligheten for at luftveisinfeksjoner i denne gruppa representerer covid-19, er derfor liten.  Det er følgelig  urimelig å ilegge like strenge krav til isolasjon som ved påvist covid-19. Utfra en risikovurdering er det riktigere å sidestille denne gruppa med andre personer med luftveissymptomer som kan være covid-19, men der personene ikke testes.

Denne endringen i forskrift er nå gjennomført og § 3 er tatt bort. Det medfører at personer som får symptomer på luftveisinfeksjon mens de sitter i karantene etter reise, ikke særbehandles. De skal,  som alle andre,  holde seg isolert hjemme til en dag etter at de føler seg friske, slik som beskrevet i artikkelen om dette på fhi.no:

  • Råd når du eller husstandsmedlem har symptomer på akutt luftveisinfeksjon, men ikke testes for covid-19.