Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Overvåking av omsorgskaskaden for hepatitt B i Norge: sene diagnoser, oppfølgning i helsetjenesten, behandlingsopptak og hepatitt B-relatert dødelighet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Overvåking av omsorgskaskaden for hepatitt B i Norge: sene diagnoser, oppfølgning i helsetjenesten, behandlingsopptak og hepatitt B-relatert dødelighet

Prosjekt

Overvåking av omsorgskaskaden for hepatitt B i Norge: sene diagnoser, oppfølgning i helsetjenesten, behandlingsopptak og hepatitt B-relatert dødelighet - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Formålet er å overvåke ulike stadier av omsorgskasakaden blant personer diagnostisert med kronisk hepatitt B i Norge fra 2008 til 2030 for å overvåke fremskritt mot målet om å eliminere hepatitt B som folkehelseproblem.


Sammendrag

Formålet med dette prosjektet er å overvåke ulike stadier av omsorgskasakaden, inkludert sene diagnoser, oppfølging i helsetjenesten, behandlingsopptak og hepatitt B-relatert dødelighet, blant personer diagnostisert med kronisk hepatitt B i Norge fra 2008 til 2030 for å overvåke fremskritt mot målet om å eliminere hepatitt B som folkehelseproblem. Vi vil koble alle tilfeller av kronisk hepatitt B registrert i Meldingssystemet for smittsomme sykdommer til Norsk pasientregister, Kommunalt pasient- og brukerregister, Legemiddelregistret, Kreftregisteret, Dødsårsaksregisteret og Folkeregisteret. Denne studien vil være den første gangen som disse nasjonale registrene kobles sammen for å estimere disse utfallene, og vi planlegger å gjenta koblingen regelmessig frem til 2030.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Robert Whittaker, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Hilde Kløvstad, Folkehelseinstituttet
Beatriz Valcarcel Salamanca, Folkehelseinstituttet
Olav Dalgard, Universitetet i Oslo
Asgeir Johannessen, Universitetet i Oslo

Start

01.04.2023

Slutt

31.12.2032

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Robert Neil Whittaker

Prosjektdeltakere ved FHI

Hilde Kløvstad

Beatriz Valcarcel Salamanca