Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «En samfunnsbasert helseintervensjonsstudie for å øke oppmøtet til screening av livmorhalskreft blant innvandrere i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • En samfunnsbasert helseintervensjonsstudie for å øke oppmøtet til screening av livmorhalskreft blant innvandrere i Norge

Prosjekt

En samfunnsbasert helseintervensjonsstudie for å øke oppmøtet til screening av livmorhalskreft blant innvandrere i Norge - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Formålet med studien er å måle effekten av to nye tiltak rettet mot å øke deltakelse blant innvandrerkvinner i det eksisterende livmorhalskreft-screeningprogrammet.


Sammendrag

Prosjektet vil bli gjennomført i samarbeid med Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse (NAKMI). Formålet med studien er å måle effekten av to nye tiltak rettet mot å øke deltakelse blant innvandrerkvinner i det eksisterende livmorhalskreft-screeningprogrammet. Det er forventet at andelen innvandrerkvinner i screeningprogrammet vil øke i de områdene der tiltakene prøves ut. Effekten skal måles ved hjelp av registerdata. Prosjektleder søker om fritak fra samtykkekravet for følgende data om kvinner i Norge og deres fastleger - tidsrommet 2012-2018: • Norsk cytologiregister (en del av Kreftregister) Hvilke kvinner som har tatt celleprøve (test for screening av livmorhalskreft) og resultat på disse. Eventuelt hvem som har tatt prøven (gynekolog, fastlege). • Norsk Folkeregister. For kvinner: Informasjon om alder, innvandrerkategori, innvandrerbakgrunn, fødeland, antall år i Norge (for innvandrere), utdanning, inntekt, sivilstatus, kommunenummer, mennen's fødeland. For fastleger: Informasjon om fødeland og innvandrerbakgrunn. • Fastlegedatabasen. Koble hver kvinne til fastlegen og gir oss fastlegens kjønn og alder.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Esperanza Diaz, Folkehelseinstituttet

Start

01.07.2015

Slutt

01.06.2023

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet