Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Co-terapi i arbeid med par og familier - Prosjektplan for en systematisk oversikt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Co-terapi i arbeid med par og familier - Prosjektplan for en systematisk oversikt

Prosjekt

Co-terapi i arbeid med par og familier - Prosjektplan for en systematisk oversikt - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har bedt Folkehelseinstituttet om å foreta en systematisk gjennomgang av forskning om effekter av og erfaringer med co-terapi (to eller flere terapeuter) i terapi eller mekling med par og familier.


Sammendrag

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) har bedt Folkehelseinstituttet (FHI) om å foreta en systematisk gjennomgang av forskning om effekter av og erfaringer med co-terapi (to eller flere terapeuter) i terapi eller mekling med par og familier. Utfall er bl.a. konfliktnivå, avtaleinngåelse, kvaliteten på relasjonene i paret/familien, samt erfaringer og opplevelser med co-terapi blant par/familier og terapeuter/meklere.

 

Vi vil gjøre et systematisk søk etter relevante studier i forskningsdatabaser og andre aktuelle steder (‘grå litteratur’). Relevante studier må besvare forskningsspørsmålet og ha et egnet studiedesign for spørsmål om effekt eller erfaringer. Vi vil utføre dobbel, uavhengig vurdering av fulltekster. På samme vis vil vi med egnede sjekklister vurdere risiko for skjevheter og metodiske begrensninger ved inkluderte studier. Videre vil vi hente ut data fra studiene og sammenstille resultatene; fra kvantitative studier enten i metaanalyser eller narrative synteser og fra kvalitative studier i en tematisk syntese. Vi vil vurdere tillit til resultatene ved hjelp av GRADE og GRADE-CERQual.

Dersom vi finner få kvantitative studier av effekt eller få kvalitative studier av erfaringer, vil vi utvide oversikten til å kartlegge og sortere alle empiriske studier om co-terapi i arbeid med par og familier, uavhengig av studiedesign og forskningsspørsmål.

På grunn av andre hasteoppdrag for oppdragsgiver Bufdir, vil frist for levering av denne rapporten forskyves fra juni 2022 til årsskiftet 2022-23

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Heid Nøkleby, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Christine Hillestad Hestevik, Folkehelseinstituttet
Trine Bjerke Johansen, Folkehelseinstituttet
Lars Jørun Langøien, Folkehelseinstituttet
Heather Melanie R Ames, Folkehelseinstituttet

Start

04.11.2021

Slutt

31.12.2022

Status

Pågående

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektbeskrivelse

Prosjektplan Co-terapi.pdf

Prosjektleder

Heid Nøkleby