Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  13  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Færre under 70 år dør av kreft og hjerte-karsykdommer nå enn før

  Norge har som mål å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer med 33 prosent innen 2030. Nå viser beregninger at vi er på god vei til å nå målet.

  Nyhet

  Publisert

 2. 16. feb | 2021

  Opptak fra webinar om ikke-smittsomme sykdommer

  Hva er status for ikke-smittsomme sykdommer? Er det sammenheng mellom ikke-smittsomme sykdommer og covid-19? Og hvordan er utviklingen på feltet?
  10.00-13.30
  Webinar
  Arrangementet er et webinar

  Arrangement

 3. Webinar om ikke-smittsomme sykdommer 16. februar

  Hvordan er utviklingen innen ikke-smittsomme sykdommer? 16. februar er det tid for et webinar som tar for seg det meste knyttet til utviklingen av ikke-smittsomme sykdommer.

  Nyhet

  Publisert

 4. Tilbudet til kreftpasienter har blitt bedre

  Både pasienter, fastleger og befolkningen mener at tilbudet fra helsetjenesten har blitt bedre etter at pakkeforløpene for kreft ble innført i 2015. Det viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet.

  Nyhet

  Publisert

 5. Medfødte misdannelser øker risikoen for kreft også i voksen alder

  Alvorlige medfødte misdannelser øker risikoen for kreft helt opp i voksen alder. Jo flere misdannelser, desto høyere er risikoen, viser ny studie fra Folkehelseinstituttet og Universitetet i Bergen.

  Forskningsfunn

  Publisert

 6. 4. sep | 2020

  Efforts to eliminate cervical cancer

  Welcome to our open digital seminar on prevention efforts to eliminate cervical cancer as a public health problem in Norway.
  09.00-12.15
  Seminar
  The seminar will be held virtually, with a possibility of an in-person attendance.

  Arrangement

 7. Har nådd målet om 25 prosent færre dødsfall

  Norge har som mål å redusere tidlige dødsfall av de ikke-smittsomme sykdommene med 25 prosent innen 2025. Nå viser beregninger at målet allerede er nådd.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 8. Radioaktivt legemiddel kan ha livsforlengende effekt ved kreft

  Et nytt legemiddel øker trolig overlevelsen ved kreft, men det kan ha alvorlige bivirkninger. Det viser en metodevurdering som er utført på oppdrag for sykehusenes bestillerforum.

  Forskningsfunn

  Publisert

 9. Mindre risiko for å dø av folkesykdommer

  Risikoen for å dø av hjerte- og karsykdommer er mer enn halvert på 20 år. For kreft er risikoen redusert med rundt 16 prosent. En annen hyppig dødsårsak blant nordmenn er demens.

  Nyhet

  Publisert

 10. Færre døyr av kreft og hjarte- og karsjukdom før fylte 70 år

  Sidan 2010 er dødsfall av ikkje-smittsame sjukdomar før fylte 70 år redusert med 18 prosent. Årsaka er først og fremst nedgangen i dødsfall ved kreft og hjarte-karsjukdomar.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 11. Ikke-dødelige sykdommer koster samfunnet mest

  Rent økonomisk koster ikke-dødelige sykdommer, som psykiske lidelser og muskel- og skjelettplager, langt mer for samfunnet enn dødelige sykdommer som kreft og hjerte- og karsykdommer.

  Forskningsfunn

  Publisert

 12. Like mange store brystsvulster både med og uten mammografi

  Masseundersøkelsen for brystkreft i Danmark finner ikke flere svulster over to centimeter hos kvinner i regioner som er med i undersøkelsen, enn i regioner som ikke er med.

  Forskningsfunn

  Publisert

 13. Kreftrisiko i familiar vist i tvillingstudie

  Dersom éin tvilling får kreft, aukar risikoen for at også den andre tvillingen får kreft. Men dei to tvillingane får ikkje nødvendigvis same krefttype.

  Forskningsfunn

  Publisert Oppdatert