Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  14  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Nordmenn rådes om ikke å reise til Hubei-provinsen og frarådes ikke-nødvendige reiser til Zhejiang i Kina

  Folkehelseinstituttet og Utenriksdepartementet har oppdatert reiseråd for Kina som følge av utbruddet av koronavirus (coronavirus) covid-19.

  Nyhet

  Publisert

 2. Ny struktur på artikler om koronavirus 2019-nCoV på www.fhi.no

  Alle artikler om nytt koronavirus (coronavirus) (2019-nCoV) er nå samlet i én publikasjon med tittelen: Nytt koronavirus 2019-nCoV – fakta, råd og tiltak . Den bygger på strukturen fra våre veiledere som mange i helsetjenesten er kjent med. Det er to...

  Melding

  Publisert

 3. Oppdatert informasjon om nytt coronavirus på engelsk

  Nå finner du oppdatert informasjon med fakta om coronaviruset (koronaviruset), råd om smitteforebygging samt reiseråd på våre engelske nettsider: Coronavirus disease Updated information with facts and advice on transmission, symptoms, disease, incubati...

  Melding

  Publisert

 4. Coronavirussykdom i Kina ikke erklært som internasjonal folkehelsekrise

  WHO erklærte i dag at utbruddet av sykdom forårsaket av det nyoppdaget coronaviruset 2019-nCoV per i dag ikke vurderes å være en «alvorlig hendelse av betydning for internasjonal folkehelse».

  Nyhet

  Publisert

 5. Oppdatert informasjon om nytt coronavirus i Kina

  I forbindelse med det pågående utbruddet av nytt coronavirus i Kina har Folkehelseinstituttet lagt ut informasjon og råd på våre nettsider.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 6. Enkelte stillehavsøyer krever dokumentert meslingvaksinasjon før innreise

  På Amerikansk Samoa, Marshalløyene, Solomonøyene og Tokelau er det innført visse krav om dokumentert meslingvaksinasjon før innreise. Dette er for å unngå spredning av meslinger i øybefolkningen.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 7. Listeriautbrot i Spania

  Spanske helsestyresmakter melder om eit stort utbrot av den matbårne bakteriesjukdommen listeriose. Reisande som kan ha ete det aktuelle produktet bør kontakte lege dersom dei har symptom.

  Nyhet

  Publisert

 8. Falske rabiesvaksiner i omløp på Filippinene

  Verdens helseorganisasjon (WHO) varslet 16. juli at de har identifisert falske rabiesvaksiner i omløp på Filippinene. Reisende som er utsatt for mulig rabiessmitte, bør følge råd fra FHI.

  Nyhet

  Publisert

 9. Ebolautbruddet i Den demokratiske republikken Kongo fremdeles en internasjonal folkehelsekrise

  For sjette gang siden i høst 2018 har en særskilt oppnevnt komité nedsatt av WHO gitt råd om ebolautbruddet i Den demokratiske republikken Kongo.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 10. Oppdaterte råd om vaksiner ved utenlandsreiser

  Rådene om bruk av hepatitt A-vaksine og tyfoidvaksine ved reiser til Thailand, Malaysia, Cuba og flere europeiske land er endret.

  Nyhet

  Publisert

 11. Raskt økende forekomst av resistente bakterier i Europa gir økt behov for å teste og isolere pasienter i norske sykehus

  Det europeiske smitteverninstituttet ECDC har gitt en risikovurdering knyttet til et regionalt utbrudd av resistente bakterier i Italia.

  Nyhet

  Publisert

 12. Vaksineanbefalingar og andre råd ved reise til utlandet

  En kvinne døydde ved Førde sentralsjukehus etter rabiessmitte 6. mai. Ho fekk rabies etter hundebit under opphald i Søraust-Asia. I lys av saka minner vi om råd ved reise til utlandet.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 13. Auka tilfelle av vestnilfeber i store delar av Sør- og Mellom-Europa

  Det europeiske smittevernsenteret (ECDC) rapporterer om rekordhøge tal for vestnilfeber i mange europeiske land.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 14. Ebolautbrotet i Kongo

  Verdas helseorganisasjon (WHO) og kongolesiske helsestyresmakter kjempar mot ebolautbrotet i Den demokratiske republikken Kongo. Tryggleiksituasjonen i landet gjer utbrotsarbeidet krevjande.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert