Hopp til innhold

Valgte elementer er lagt i handlekurven

Gå til handlekurv

Nyheter og meldinger

Viser  10  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
  1. Undersøkelse av kosthold blant barn på 12 måneder

    Nå er vi i gang med Spedkost 3, en nasjonal kartlegging av kostholdet til barn på 6 og 12 måneder. En slik kartlegging gir oss nyttig oppdatert kunnskap om kostholdet til norske spedbarn.

    Nyhet

    Publisert

  2. Tarmvirus kan medverke til cøliaki

    Vanlege magevirus kan vere ei medverkande årsak til tarmsjukdommen cøliaki. Det viser ein studie frå Folkehelseinstituttet som er publisert i det britiske legetidsskriftet BMJ.

    Forskningsfunn

    Publisert

  3. Folkehelseinstituttets rolle i pågående diskusjoner om dioksiner og dioksinliknende PCB i mat

    Folkehelseinstituttet støtter behovet for å se helhetlig på kunnskapsgrunnlaget for nytte og risiko knyttet til dioksiner og dioksinliknende PCB i fisk.

    Nyhet

    Publisert

  4. Jodmangel hos mor kan påverke skuleferdigheitene til barnet

    Mange gravide har mild eller moderat jodmangel. Dette er forbunde med auka risiko for at barnet får språk- og lærevanskar, viser ny forsking frå Folkehelseinstituttet.

    Forskningsfunn

    Publisert

  5. Ikke grunn til å tro at lettbrus gjør deg tjukk

    Noen forskere påstår at intense søtstoffer i mat og drikke kan føre til økt vekt, selv om de ikke inneholder kalorier. En systematisk forskningsgjennomgang viser at det ikke er støtte for påstanden.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  6. Jodmangel hos mor kan påvirke barnets utvikling

    Lavt inntak av jod hos gravide kan henge sammen med dårlig språkutvikling, redusert finmotorikk og atferdsproblemer når barnet er tre år. Dette vises i en studie fra Folkehelseinstituttet.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  7. Resultater fra kostholdsundersøkelse blant 4-åringer

    Inntaket av frukt og grønt er for lavt og mettet fett for høyt, viser resultater fra en ny kostholdsundersøkelse blant 4-åringer.

    Nyhet

    Publisert

  8. Økologisk mat og misdannelse i urinrørsåpningen hos guttebarn

    Gravide som spiste økologisk mat i svangerskapet hadde halvert sannsynlighet for å få gutter med misdannelse i urinrørsåpningen (hypospadi) sammenlignet med dem som ikke spiste økologisk mat.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  9. Fant mindre allergi etter bruk av probiotika

    Hvis mor spiste probiotiske melkeprodukter i svangerskapet, var det lavere risiko for at barna fikk atopisk eksem og høysnuesymptomer i tidlig barnealder.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  10. Er det farleg mykje kvikksølv i maten?

    Bruk av kvikksølv i ulike industriprosessar har auka mengda av kvikksølv som er tilgjengeleg i næringskjeda. Det meste av kvikksølvet vi får i oss, stammar frå maten – særleg frå fisk og sjømat.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert