Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  12  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
  1. Opent fagmøte: Skulemat – stort potensial, men mange utfordringar

    Skulemat står på den politiske dagsordenen. Dei fleste er einige om at det er viktig at skuleelevar et god og riktig mat. Men det er stor usemje om kven som bør vere ansvarleg, korleis ei eventuell offentleg skulematordning skal vere, og korleis ho bør organiserast.

    Arrangement

  2. Høyt gluteninntak ved 18 måneders alder er forbundet med økt risiko for cøliaki

    Barn som har et høyt inntak av gluten ved 18 måneders alder har større risiko for cøliaki sammenlignet med barn som har et lavt inntak.

    Forskningsfunn

    Publisert

  3. Undersøkelse av kosthold blant barn på 12 måneder

    Nå er vi i gang med Spedkost 3, en nasjonal kartlegging av kostholdet til barn på 6 og 12 måneder. En slik kartlegging gir oss nyttig oppdatert kunnskap om kostholdet til norske spedbarn.

    Nyhet

    Publisert

  4. Tarmvirus kan medverke til cøliaki

    Vanlege magevirus kan vere ei medverkande årsak til tarmsjukdommen cøliaki. Det viser ein studie frå Folkehelseinstituttet som er publisert i det britiske legetidsskriftet BMJ.

    Forskningsfunn

    Publisert

  5. Folkehelseinstituttets rolle i pågående diskusjoner om dioksiner og dioksinliknende PCB i mat

    Folkehelseinstituttet støtter behovet for å se helhetlig på kunnskapsgrunnlaget for nytte og risiko knyttet til dioksiner og dioksinliknende PCB i fisk.

    Nyhet

    Publisert

  6. Jodmangel hos mor kan påverke skuleferdigheitene til barnet

    Mange gravide har mild eller moderat jodmangel. Dette er forbunde med auka risiko for at barnet får språk- og lærevanskar, viser ny forsking frå Folkehelseinstituttet.

    Forskningsfunn

    Publisert

  7. Ikke grunn til å tro at lettbrus gjør deg tjukk

    Noen forskere påstår at intense søtstoffer i mat og drikke kan føre til økt vekt, selv om de ikke inneholder kalorier. En systematisk forskningsgjennomgang viser at det ikke er støtte for påstanden.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  8. Jodmangel hos mor kan påvirke barnets utvikling

    Lavt inntak av jod hos gravide kan henge sammen med dårlig språkutvikling, redusert finmotorikk og atferdsproblemer når barnet er tre år. Dette vises i en studie fra Folkehelseinstituttet.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  9. Resultater fra kostholdsundersøkelse blant 4-åringer

    Inntaket av frukt og grønt er for lavt og mettet fett for høyt, viser resultater fra en ny kostholdsundersøkelse blant 4-åringer.

    Nyhet

    Publisert

  10. Økologisk mat og misdannelse i urinrørsåpningen hos guttebarn

    Gravide som spiste økologisk mat i svangerskapet hadde halvert sannsynlighet for å få gutter med misdannelse i urinrørsåpningen (hypospadi) sammenlignet med dem som ikke spiste økologisk mat.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  11. Fant mindre allergi etter bruk av probiotika

    Hvis mor spiste probiotiske melkeprodukter i svangerskapet, var det lavere risiko for at barna fikk atopisk eksem og høysnuesymptomer i tidlig barnealder.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert

  12. Er det farleg mykje kvikksølv i maten?

    Bruk av kvikksølv i ulike industriprosessar har auka mengda av kvikksølv som er tilgjengeleg i næringskjeda. Det meste av kvikksølvet vi får i oss, stammar frå maten – særleg frå fisk og sjømat.

    Forskningsfunn

    Publisert Oppdatert