Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  7  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Nasjonal Erfaringskonferanse om Gode Pasientforløp 2020

  Hovedtema er erfaringsdeling med eksempler fra arbeidet med å utvikle helhetlige, koordinerte og trygge tjenester i kommuner og på sykehus.

  Arrangement

 2. Helsetjenesteforskningskonferansen 2020

  Helsetjenesteforskningskonferansen 2020 setter søkelys på helsetjenestenes betydning for befolkningens helse. Det er viktig at pasientene mottar tjenester som virker, men også at tjenestene tilpasses den enkeltes behov og ytes til de gruppene som trenger dem mest. Helsetjenestenes evne til å implementere ny kunnskap og lære hva som virker for hvem, vil være avgjørende for å sikre gode helsetjenester til alle også i fremtiden.

  Arrangement

 3. Den 6. juni er pasientenes dag

  Den 6. juni stiller helsepersonell over hele landet pasientene det samme spørsmålet: Hva er viktig for deg? De vil forstå hva som betyr noe for den enkelte, slik at de kan sette pasienten i sentrum.

  Nyhet

  Publisert

 4. Helsepersonell skal bli flinkare til å lytte til pasientane

  Onsdag 6. juni blir «Kva er viktig for deg-dagen» markert for femte gong. Då vil helsepersonell i Noreg og i rundt 30 andre land spørje pasientane om kva som er viktig for dei.

  Nyhet

  Publisert

 5. Studenter får bedre stressmestring etter nærværstrening

  Medisin- og psykologistudenter rapporterte om økt nærvær og bedre stressmestring seks år etter at de deltok på et 15 timers kurs i oppmerksomt nærvær (mindfulness).

  Forskningsfunn

  Publisert

 6. Probiotika og tilførte tarmbakterier kan forebygge infeksjon

  Probiotika og tilførte tarmbakterier kan forebygge gjentatt infeksjon med bakterien Clostridium difficile, viser rapport som har studert pasienter som har fått endret tarmens normale bakterieflora.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 7. Foreslår fem strategier for økt pasientsikkerhet

  Det er et gap mellom den standarden som blir skissert i retningslinjer og hva som er mulig å få til i en kompleks klinisk hverdag. Toneangivende fagfolk foreslår fem strategier med en rekke tiltak.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert