Hopp til innhold

Nyheter og meldinger

Viser  11  treff

Sorter etter:
|
Begrens søket
 1. Anbefaler hvem som bør prioriteres for koronavaksinering

  Risikogrupper, helsepersonell og medarbeidere i kritiske samfunnsfunksjoner bør prioriteres for koronavaksinering, anbefaler den eksterne ekspertgruppen for etikk og prioritering.

  Nyhet

  Publisert

 2. SYSVAK-registeret viser at stadig flere over 65 år tar influensavaksine

  Andelen influensavaksinerte eldre i sesongen 2019/20 per bydels-, kommune-, fylkes- og landsnivå er nå tilgjengelig i Kommunehelsa statistikkbank.

  Nyhet

  Publisert

 3. Rapportering av årsak til influensavaksine

  Årsaken til influensavaksinering skal nå rapporteres til SYSVAK. Inntil de elektroniske journalsystemene har fått dette på plass, vil Folkehelseinstituttet likevel akseptere bestillingene. Den første januar i år trådte en endring i SYSVAK-registerforsk...

  Melding

  Publisert

 4. Felles Vaksine- og Smitteverndager 2020 - foreløpig program

  Felles Vaksinedager og Smitteverndager 2020 avholdes dagene som et webinar 12.-14. oktober i samarbeid med Smittevernforum. Foreløpig program er nå publisert. På nettsiden finner du også lenke til skjema for registrering, samt påloggingslenke til...

  Melding

  Publisert

 5. Høy oppslutning om barnvaksinasjonsprogrammet i Norge

  De aller fleste barn og unge i Norge får de vaksinene som er anbefalt i barnevaksinasjonsprogrammet. Det viser vaksinasjonsdekningen fra 2019 fra det nasjonale vaksinasjonsregisteret SYSVAK. 

  Nyhet

  Publisert

 6. Viktige endringer i SYSVAK-forskriften fra 1. januar 2020

  Registrering uten samtykke og reservasjonsrett av alle vaksinasjoner Etter 1. januar registreres alle vaksinasjoner i SYSVAK, også de utenfor program, uten samtykke eller reservasjonsrett for den som vaksineres. Dette er nedfelt i SYSVAK-registerforskr...

  Melding

  Publisert

 7. Enkelte stillehavsøyer krever dokumentert meslingvaksinasjon før innreise

  På Amerikansk Samoa, Marshalløyene, Solomonøyene og Tokelau er det innført visse krav om dokumentert meslingvaksinasjon før innreise. Dette er for å unngå spredning av meslinger i øybefolkningen.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert

 8. Nytt og felles søknadsskjema for forskningsdata

  Nå er det mulig å søke om tilgang til forskningsdata fra 47 ulike datakilder fra flere aktører i ett og samme søknadsskjema.

  Nyhet

  Publisert

 9. Andelen influensavaksinerte blant personar over 65 år viser jamn auke

  Andelen influensavaksinerte eldre i sesongen 2018-2019 på bydels-, kommune-, fylkes- og landsnivå er no tilgjengeleg i Kommunehelsa statistikkbank.

  Nyhet

  Publisert

 10. Fortsatt høy oppslutning om barnevaksinasjonsprogrammet i Norge

  De aller fleste barn og unge får de vaksinene som er anbefalt i barnevaksinasjonsprogrammet. Det viser dekningstallene for 2017 og 2018.

  Nyhet

  Publisert

 11. Rekordhøy vaksinasjonsdekning hos toåringene i 2016

  Stadig flere barn blir vaksinert, og de aller fleste barn og unge får de vaksinene som er anbefalt i barnevaksinasjonsprogrammet. Det viser gjennomgangen av nasjonal vaksinasjonsdekning for 2016.

  Nyhet

  Publisert Oppdatert