Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Nettbutikk for vaksiner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nettbutikk for vaksiner

Artikkel

Nettbutikk for vaksiner

Folkehelseinstituttet har utviklet en nettbasert bestillingsløsning for vaksiner, immunglobuliner og sera. Den kan benyttes av vaksinatører, grossister og apotek.

Folkehelseinstituttet har utviklet en nettbasert bestillingsløsning for vaksiner, immunglobuliner og sera. Den kan benyttes av vaksinatører, grossister og apotek.


For å handle i nettbutikken må man være registrert kunde og ha brukernavn og passord. Vi har sendt dette til alle våre aktive kunder. 

Det er fortsatt mulig å bestille vaksiner per post, men vi tar ikke imot bestillinger per fax eller e-post.

Folkehelseinstituttet kan dessverre ikke koble seg på e-reseptsystemet, og har derfor ikke mulighet til å motta blåresepter elektronisk. Preparater på blå resept må derfor fortsatt bestilles per telefaks, post eller telefon.

Alle som kjenner vaksinasjonsstedets brukernavn og passord kan opprette ordre i nettbutikken. Vaksiner, immunglobuliner og sera er reseptpliktige legemidler, og ordren må derfor godkjennes av lege eller helsesykepleier (programvaksiner). Dette skjer ved at lege/helsesykepleier bekrefter sin identitet  (BankID, BankID på mobil, buypass eller Commfides) og systemet sjekker autorisasjon i helse­personell­registeret. Ordre fra grossister og apotek trenger ingen godkjenning.

Brukerveiledning er tilgjengelig i nettbutikken. Vi anbefaler å åpne brukerveiledningen i en ny fane (høyreklikk – åpne i ny fane) og ha den tilgjengelig de første gangene man bestiller.

Eventuelle spørsmål om vaksinebestilling på nett kan sendes til .