Hopp til innhold

Nettbutikk for vaksiner

Publisert Oppdatert


Folkehelseinstituttet har utviklet en nettbasert bestillingsløsning for vaksiner, immunglobuliner og sera. Den kan benyttes av vaksinatører, grossister og apotek.


For å handle i nettbutikken må man være registrert kunde og ha brukernavn og passord. Vi har sendt dette til alle våre aktive kunder. 

Det er fortsatt mulig å bestille vaksiner per post, men vi tar ikke imot bestillinger per fax eller e-post.

Folkehelseinstituttet kan dessverre ikke koble seg på e-reseptsystemet, og har derfor ikke mulighet til å motta blåresepter elektronisk. Preparater på blå resept må derfor fortsatt bestilles per telefaks, post eller telefon.

Alle som kjenner vaksinasjonsstedets brukernavn og passord kan opprette ordre i nettbutikken. Vaksiner, immunglobuliner og sera er reseptpliktige legemidler, og ordren må derfor godkjennes av lege eller helsesykepleier (programvaksiner). Dette skjer ved at lege/helsesykepleier bekrefter sin identitet  (BankID, BankID på mobil, buypass eller Commfides) og systemet sjekker autorisasjon i helse­personell­registeret. Ordre fra grossister og apotek trenger ingen godkjenning.

Brukerveiledning er tilgjengelig i nettbutikken. Vi anbefaler å åpne brukerveiledningen i en ny fane (høyreklikk – åpne i ny fane) og ha den tilgjengelig de første gangene man bestiller.

Eventuelle spørsmål om vaksinebestilling på nett kan sendes til nettbutikk.vaksine@fhi.no.