Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Informasjonsmateriell om sex og helse»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Informasjonsmateriell om sex og helse

Artikkel

Informasjonsmateriell om sex og helse

Informasjon om prevensjon til ungdom. Folkehelseinstituttets kondombrosjyre, filmer om hiv/aids på en rekke språk og kondomfilm.

videoskjermbilde

Informasjon om prevensjon til ungdom. Folkehelseinstituttets kondombrosjyre, filmer om hiv/aids på en rekke språk og kondomfilm.


Prevensjon til ungdom

Helsedirektoratet styrer det nasjonale arbeidet med å fremme seksuell og reproduktiv helse. Noen av tiltakene er tilgang til gratis kondomer, gratis p-piller samt foreskrivning av resept på p-piller fra helsesykepleier og jordmor til unge jenter i skolehelsetjenesten og på ungdomshelsestasjon.

Les mer om seksuell helse på Helsedirektoratets nettsider. Her finnes også kontaktinformasjon for bestilling av gratis kondomer til utdeling på helsestasjon for ungdom/helsesykepleier.

Kondombrosjyre med kondom

Kondombrosjyrene fra Folkehelseinstituttet gir kortfattet og oversiktlig informasjon om hvorfor det er lurt å bruke kondom, og en trinnvis forklaring på hvordan man setter det på. Brosjyren kommer plastpakket sammen med et kondom. Sammenbrettet måler brosjyren 5 x 8,5 cm, og tar liten plass i lomma.

Brosjyren er ment for utdeling innen helsevesenet, fortrinnsvis på asylmottak og til fremmedspråklig ungdom. Hver brosjyre har tekst på norsk, fransk, engelsk, spansk, russisk, urdu og thai.

Videoer om hivinfeksjon på ulike språk

Informasjonsfilmer om symptomer, smittemåte, smitteforebyggende tiltak og hva helsevesenet kan tilby av behandling og oppfølging: 

Om hivinfeksjon - informasjon og hjelp til å orientere seg for deg som har fått en positiv hivtest

Informasjonshefte som særlig tar for seg fakta om hiv, utvikling av hivinfeksjon og behandling. I tillegg inneholder heftet ulike temaer som spørsmål om reiser og vaksinasjoner, seksualitet, samt hvor man kan henvende seg for å få hjelp og råd. Dette vil også være nyttig å lese for familie og venner av personer med hivinfeksjon.

Kondomfilm

«Om mann og mus» er en kortfilm beregnet for ungdom (16-19 år), utviklet til bruk i undervisningssammenheng. Filmen viser kondom som et smart valg, og budskapet er kort og godt: Bruk kondom!