Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Utbruddet av ebolasykdom i Uganda erklært over»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utbruddet av ebolasykdom i Uganda erklært over

Artikkel

Utbruddet av ebolasykdom i Uganda erklært over

WHO og helsemyndighetene i Uganda meldte i september 2022 om et utbrudd av ebolasykdom. Siste meldte tilfelle var i november 2022. Utbruddet ble erklært over 11. januar 2023.

an african village in Bududa county
Foto: Colourbox

WHO og helsemyndighetene i Uganda meldte i september 2022 om et utbrudd av ebolasykdom. Siste meldte tilfelle var i november 2022. Utbruddet ble erklært over 11. januar 2023.


Innhold på denne siden

Utbruddet var forårsaket av Sudan ebolavirus. Dette er en annen variant enn Zaire ebolavirus, som har gitt flest utbrudd tidligere. Det ble totalt rapportert 142 bekreftede tilfeller i dette utbruddet.

Helsemyndighetene i Uganda fulgte opp nye tilfeller med isolasjon, smittesporing og andre tiltak som motvirket videre smittespredning. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefalte ingen reiserestriksjoner til Uganda, og heller ingen handelsrestriksjoner. Ugandiske helsemyndigheter innførte en periode reiseforbud og lockdown i de mest berørte distriktene.

Nyttige lenker

Historikk

12.01.2023: Ebolautbruddet i Uganda ble erklært over.

05.01.2023: Noen endringer gjennom teksten.

02.12.2022: Endret fra at utbruddet vokser til at det er færre nye tilfeller. Fjernet råd om å ikke reise til enkelte spesifikke distrikter. Språklige endringer.

19.10.2022: 19.10.2022: Tatt inn anbefaling om å unngå unødvendige reiser til distrikter der det er innført lockdown og reiseforbud (Mubende, Kassanda) .