Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Utprøving av hurtigtester starter på Aker sykehus i Oslo i dag»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utprøving av hurtigtester starter på Aker sykehus i Oslo i dag

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Utprøving av hurtigtester starter på Aker sykehus i Oslo i dag

Publisert


I dag starter utprøving av hurtigtester for covid-19. Svaret kommer etter 15-20 minutter. Dette er en antigentest. Når resultatet av utprøvingen foreligger, vil Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet vurdere om, når og hvor hurtigtestene skal tas i bruk.

Folkehelseinstituttet (FHI) har bistått med etablering av pilotforsøket som nå er i gang. En evalueringsgruppe på FHI med deltakere også fra Oslo universitetssykehus og St. Olavs hospital i Trondheim vil sammenstille resultatene fra utprøvingen når den er gjennomført etter noen uker.

Prøven til en antigen-hurtigtest tas på samme måte som til den vanlige koronatesten, men gir resultater allerede etter 15 minutter og kan avleses med det blotte øye.

Med gode hurtigtester kan kommunene raskere isolere dem som er smittet og starte smittesporing. Testen kan også avlaste laboratoriene. Særlig i kommuner der man har lange avstander til et laboratorium, vil hurtigtester kunne være viktige.

Dersom hurtigtestene holder mål, kan de bli et viktig supplement til laboratorietestingen.