Hopp til innhold

Artikkel

Lenker til andre nettsider med reiseråd

Publisert Oppdatert

Lenker til andre nettsteder i Norge og internasjonalt når det gjelder reiseråd, vaksiner og malariaforebygging.

Lenker til andre nettsteder i Norge og internasjonalt når det gjelder reiseråd, vaksiner og malariaforebygging.


Norge

For publikum: Utenriksdepartementet (UD) gir offisielle reiseråd når det anses å være grunn til å fraråde nordmenn å reise til et bestemt område, for eksempel på grunn av krig, krigslignende tilstand eller andre former for uroligheter som påvirker de reisendes sikkerhet. Offisielle reiseråd gis og oppheves etter en konkret vurdering av den aktuelle situasjon.

For helsepersonell: Norge har to nasjonale kompetansesentre for importerte infeksjons- og tropesykdommer. Helsepersonell kan kontakte sentrene ved spørsmål om tropesykdommer.

Tidsskrift for Den norske lægeforening har publisert en serie artikler om reisemedisin:

Internasjonalt

Verdens helseorganisasjon (WHO) har oppdatert informasjon om hendelser i verden, og utgir boken «International travel and Health» som blant annet gir gode råd til reisende om beskyttelse mot insektvektorer, innvollsparasitter og andre skadedyr

Det amerikanske smitteverninstituttet Center for Disease Control (CDC) sin nettside Travelers Health (inkludert «The Yellow Book») har nyttige råd om beskyttelse mot insektvektorer, innvollsparasitter og andre skadedyr. Blant annet tips om hvordan man kan beskytte seg mot veggedyr på reise. Vaksinasjons- og malariarådene samsvarer for øvrig ikke nødvendigvis med Folkehelseinstituttet sine råd.

Det europeiske smitteverninstituttet, European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), sin forside omtaler aktuelle hendelser