Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Om ringtestprogrammene»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Om ringtestprogrammene

Artikkel

Om ringtestprogrammene

En av oppgavene som er inkludert i samarbeidsavtalen mellom FHI og medisinske mikrobiologiske laboratorier i Norge er utsendelse av ringtester.

En av oppgavene som er inkludert i samarbeidsavtalen mellom FHI og medisinske mikrobiologiske laboratorier i Norge er utsendelse av ringtester.


Årlige ringtester

FHI arrangerer årlig ringtester i bakteriologi, mykologi og parasittologi, og i virologi og serologi. Fra og med 2018 sendes det ut tre ringtester i bakteriologi, mykologi og parasittologi og én ringtest i virologi og serologi. Mottakende laboratorie skal behandle materialet som ordinære kliniske prøver herunder gjennomføre etterspurte undersøkelser, samt vurdere den kliniske betydningen av funnet. Resultatene rapporteres til FHI.

Rapport med oppsummering

Hver ringtest oppsummeres i en rapport utarbeidet av FHI som sendes til alle mikrobiologiske laboratorier i samarbeidet om kvalitetssikring av medisinsk mikrobiologi. I rapporten er resultatene fra de deltakende laboratoriene anonymisert