Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «FHI gjenopptar antimikrobiell resistenstesting av næringsmiddelbårne bakterier»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • FHI gjenopptar antimikrobiell resistenstesting av næringsmiddelbårne bakterier

Artikkel

FHI gjenopptar antimikrobiell resistenstesting av næringsmiddelbårne bakterier

I 2019 gjenopptar FHI fenotypisk resistenstesting av Salmonella, Campylobacter, Shigella og Yersinia.

I 2019 gjenopptar FHI fenotypisk resistenstesting av Salmonella, Campylobacter, Shigella og Yersinia.


Folkehelseinstituttet har nasjonal referansefunksjon i medisinsk mikrobiologi for en rekke næringsmiddelbårne bakterier. Grunnet begrensede ressurser i 2018 ble ikke fenotypisk resistensbestemmelse utført for disse bakteriene. I 2019 gjenopptar vi fenotypisk resistenstesting av Salmonella, Campylobacter, Shigella og Yersinia.

Et representativt utvalg av Salmonella, Campylobacter, Yersinia og Shigella vil undersøkes for et begrenset antall antibiotika for å sikre en fortsatt god nasjonal overvåking. Folkehelseinstituttet vil bygge opp kompetanse for likhet mellom fenotypisk og genotypisk resistensbestemmelse av næringsmiddelbårne bakterier.

Resultatene fra antimikrobiell resistenstesting vil publiseres i rapport fra norsk overvåkingssystem for antibiotikaresistens hos mikrober (NORM) og i overvåkingsrapport for antimikrobiell resistens fra det europeiske smittevernbyrået (ECDC).

Kontaktpersoner: ,