Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Digitalisering av rekvisisjoner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Digitalisering av rekvisisjoner

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Digitalisering av rekvisisjoner

Publisert


Denne meldingen er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

    Kontakt

Alle helseforetak, fastlegekontorer og private laboratorier i Norge sender prøver til Folkehelseinstituttet (FHI) for analyser. Rekvisisjoner og svarbrev er papirbasert, og statusoppdatering foregår nå på tradisjonelt vis med telefon og e-post. Nå har FHI signert en kontrakt for å innføre elektroniske rekvisisjoner. Oppstart av pilotprosjekt blir januar 2020.

Når er løsningen på plass?

Mye av det første året vil gå til teknisk implementering og testing, først internt på FHI, så gradvis med utvalgte helseforetak. Når dette er på plass, ønsker vi at så mange rekvirenter som mulig blir med på den nye digitale plattformen. Vårt foreløpige estimat er oppstart i løpet av høsten 2020, men med forbehold om endringer i tidslinjen.

Hva innebærer den nye løsningen?

Den nye løsningen vil være web-basert og koblet opp mot ID-porten. Rekvirentene vil dermed kunne bruke dagens løsninger (eks Buypass) for å logge seg på. En rekvisisjon lages i nettleseren, og det vil være et standard oppsett for hvordan data skal skrives inn. Med den nye løsningen blir det færre manuelle trinn, og dermed lavere risiko for feil. Det vil være mulig å sjekke prøvestatus i sanntid, og prøvesvarene vil komme raskere tilbake til rekvirenten. Langtidsvisjonen er at løsningen også blir integrert med rekvirentenes EPJ-system. Dette vil innebære bruk av IKT ressurser fra rekvirentenes side.

Hvilke utfordringer finnes det?

Når løsningen er på plass, vil det være nødvendig med en liten innsats fra rekvirentene for å sette seg inn i en ny rutine, men løsningen vil på lengre sikt gjøre det raskere og sikrere for både rekvirenter og for FHI.

Mer informasjon om løsningen vil komme i løpet av første halvdel av 2020, og spørsmål om løsningen kan til enhver tid sendes til digilab-support@fhi.no.

    Kontakt