Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hjelp til å fylle ut logg- og spørreskjema»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hjelp til å fylle ut logg- og spørreskjema

Artikkel

Hjelp til å fylle ut logg- og spørreskjema

Her er noen tips som kan være nyttige når du skal fylle ut skjema til denne studien.

Illustrasjon utfylling av skjema.jpg

Her er noen tips som kan være nyttige når du skal fylle ut skjema til denne studien.


Hjelp med å finne hvilke vaksiner du har fått

Hvis du ikke husker hvilke vaksiner du har fått, så kan du bruke helsekort / vaksinasjonsboken eller du kan gå til websiden «Mine vaksiner». På websiden velger du «Logg inn på Mine vaksiner» for pålogging. Fordi dette er taushetsbelagte opplysninger trenger du en elektronisk ID (for eksempel bankID, Buypass ID eller Commfides) for å kunne logge inn i systemet. Barnevaksiner gitt fra 1995 skal være registrert på denne websiden, samt andre vaksiner gitt fra 2011 (dersom du sa fra at du ønsker vaksinene registrert).

Hjelp med spørsmål 1

Barnevaksinasjonsprogrammet har endret seg over tid. Kombinasjonsvaksine mot difteri, stivkrampe og kikhoste ble innført i 1952. Senere har vaksiner mot flere andre sykdommer blitt lagt til. 

Ble du født før 1952, ble du ikke tilbud barnevaksiner. Da kan du fylle ut «ikke relevant» på spørsmål 1 om barnevaksinasjon.  

Loggskjemaet (side 4 - 8):

Modelleringsstudien- slik fyller du ut skjema from Folkehelseinstituttet on Vimeo.

 

Eksempel på utfylling av skjema finner du på side 5

På side 5 i loggskjemaet viser vi deg hvordan man fyller ut loggskjemaet. Denne siden med eksempel på utfylling skal returneres som en del av hele loggskjemaet. Dette er fordi baksiden (side 6) er en del av skjemaet du fyller ut.

Når du har kontakt med en person flere ganger i døgnet, skal du bare bruke én linje i skjemaet for denne personen.

På eksempelsiden ser du at første registrering er denne sitasjonen: Du snakket i ti minutter med din ni år gamle sønn Nick på vei til skolen om morgenen. På kvelden lekte du med ham fra klokken 18 til 20, og gav ham et kyss før han la seg. Du fyller ut hans alder (9 år), M for mann, hudkontakt JA, daglig kontakt, kontakt både hjemme og på vei/transport, totalt i 1-4 timers varighet.

Neste registrering er denne situasjonen: Du snakket med en ung butikkansatt i en skobutikk du går til flere ganger i året. Du antar at denne personen er mellom 30 og 33 år gammel. Du trenger ikke spørre vedkommende om eksakt alder. Angi det du tror er rett. Du krysser av at dere har hatt kontakt tidligere, men mindre enn en gang i måneden. Du krysser av «annet» på spørsmålet om hvor dere hadde kontakt og tiden dere hadde kontakt – i eksempelet 5-15 minutter.

Flere personer som er oppført i loggskjemaet angis bare med forbokstaver (initialer) og ikke fullt navn. For eksempel D.O. som er Dagfrid Olavsen. Når du setter inn forbokstaver på navnet, er det lettere å skille kontaktene fra hverandre.

Noen tips for utfyllingen av loggskjemaet

For å være sikker på at du ikke glemmer å registrere noen kontakter anbefaler vi at du har med deg loggskjemaet den dagen du skal fylle det ut, men du kan også notere kontaktene på et annet ark og føre inn alt senere.

Noen ganger er det vanskelig å vite hvem du trenger å registrere i loggskjemaet. For eksempel, når du har vært på en fest eller en annen samling med mange andre. Prøv da i hvert fall å huske hvor mange det var du snakket minst tre ord med, og hadde nærhet til i armlengdes avstand eller hadde hudkontakt med (for eksempel med en klem, lek, kyssing). Du kan da skrive det samlete antallet på side 8 i loggboken, under «Er det kontakter du ikke har fylt inn i loggskjemaet fordi du har glemt noen, eller fordi det var for mange samlet til å holde oversikt?». Prøv aller helst å huske alder og kjønn til kontaktene, og om du hadde hudkontakt. Skriv ned kontaktene så snart som mulig etter samlingen.