Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Informasjon til deltakere»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Informasjon til deltakere

Artikkel

Informasjon til deltakere

Takk for at du ønsker å delta i den nasjonale pilotundersøkelsen om befolkningens bruk av tobakk, alkohol og illegale rusmidler.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Takk for at du ønsker å delta i den nasjonale pilotundersøkelsen om befolkningens bruk av tobakk, alkohol og illegale rusmidler.


Jeg har fått invitasjon – hvordan kan jeg bli med i studien?

Du har, som en av 11 000 tilfeldig utvalgte, fått en invitasjon til å delta i undersøkelsen via sms og e-post. Når du klikker på lenken i invitasjonen, kommer du til en side som ser slik ut som på bildet nedenfor. Du må nå logge deg inn via MinID/BankID:

imageobuiu.png

Når du har logget deg inn kommer du til forsiden av spørreskjemaet, hvor du først må lese og godta samtykkeerklæringen for å kunne delta. Deretter kommer du til spørreskjemaet som du skal besvare. Det tar ca. 15 minutter å svare på hele skjemaet. 

Når du trykker (på knappen) har du levert spørreskjemaet og svarene dine er registrert. 

Hva skjer med opplysningene om meg?

Opplysningene du gir oss lagres og behandles i samsvar med gjeldende regler om personvern. Alle svarene behandles uten navn, fødselsnummer og andre direkte gjenkjennelige opplysninger.

Resultater publiseres kun på gruppenivå, og det vil ikke være mulig å kjenne igjen deg eller andre enkeltpersoner i statistikk eller forsking som publiseres fra undersøkelsen.

Vi i Folkehelseinstituttet henter inn supplerende opplysninger fra Statistisk sentralbyrå og Folkeregisteret for å gjennomføre undersøkelsen. Opplysninger som er aktuelle er alder, kjønn, bostedskommune og utdanning. Formålet er kvalitetskontroll og framstilling av gode analyser.

Samtykkeerklæringen som du må godta finner du på starten av spørreskjemaet. 

Du kan lese mer om personvern og informasjonssikkerhet i helseundersøkelser og forskningsprosjekter for detaljer.

Har du spørsmål?

Dersom du har spørsmål eller ønsker å trekke deg fra studien, kan du kontakte oss på e-post .

Det er frivillig å delta og du kan når som helst trekke deg fra studien uten å oppgi grunn. Du kan også kreve å få slettet innsamlede opplysninger om deg.