Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Påmelding til munnbindstudien»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Påmelding til munnbindstudien

Artikkel

Påmelding til munnbindstudien

Vil du hjelpe oss å finne ut om munnbind beskytter mot luftveisinfeksjoner? Som takk for at du deltar i studien er du med i trekningen av gavekort (5000kr).

Illustrasjon av påmelding til Hjemmekontorstudien
Illustrasjon: Folkehelseinstituttet

Vil du hjelpe oss å finne ut om munnbind beskytter mot luftveisinfeksjoner? Som takk for at du deltar i studien er du med i trekningen av gavekort (5000kr).


Påmelding

Dersom du ønsker å delta i studien kan du logge deg på og delta via lenken under (PS: krever elektronisk ID).

MERK: Deltakelse i studien starter med én gang du melder deg på. Hvis det passer bedre for deg å delta på et senere tidspunkt, for eksempel om et par uker, ber vi deg komme tilbake og melde deg på da.

Når du klikker på lenken, vil du bli ført gjennom følgende trinn:

 1. Du får informasjon om hvordan data hentes inn, lagres og brukes
 2. Dersom du velger å gå videre og delta i studien, vil du bli bedt om å signere samtykkeskjemaet med ny innlogging med elektronisk ID
 3. Etter at du har signert samtykkeskjemaet vil du få beskjed om hvilken gruppe du tilhører og om du skal bruke munnbind eller ikke de neste 14 dagene
 4. Etter at du har brukt munnbind i 14 dager vil du motta SMS med lenke til et kort spørreskjema

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om studien kan du kontakte prosjektet på e-post:

Ofte stilte spørsmål

 • Kan jeg være med selv om jeg bruker smittevernutstyr på jobb?
  Ja, du kan være med i studien. Deltakerne skal bruke munnbind og annet beskyttelsesutstyr på jobb som ellers enten de trekkes ut til å bruke munnbind blant folk i offentligheten eller ikke.
 • Får jeg utdelt munnbind og hvor kan jeg eventuelt hente dem? Deltakere får dekket munnbind av FHI. Praktisk informasjon vil bli gitt direkte til deltakere som blir trukket ut til å bruke munnbind. 
 • Kan jeg delta i studien hvis jeg har gjennomgått covid-19?
  Ja.
 • Hva skal dataene i studien og resultatene brukes til?
  Dataene som samles inn skal brukes til å vurdere om det er forskjeller i risikoen for å utvikle luftveissymptomer og luftveisinfeksjoner for de som bruker munnbind og de som ikke bruker munnbind. Resultatet av studien vil kunne vise om munnbind i offentligheten kan beskytte bæreren mot å bli smittet av luftveisinfeksjoner.
 • Henter dere opplysninger fra MSIS/mine prøvesvar på koronatest på Helsenorge?
  Ja, vi vil innhente opplysninger fra MSIS om dine prøvesvar på koronatest. Vi vil også spørre deg om dette i spørreskjemaet du får tilsendt etter studieperioden er ferdig.
 • Jeg er trukket ut til å bruke munnbind. Skal jeg bruke munnbind så mye som mulig, også når jeg er hjemmet, på jobb osv.?
  Det er en fordel om du bruker munnbind så mye som mulig når du er ute i offentligheten og utenfor hjemme. Du trenger ikke bruke munnbind på jobb eller i hjemmet.
 • Jeg har meldt meg på studien, men ønsker ikke lenger å delta
  Hvis du ikke lenger ønsker å være med på studien og vil trekke ditt samtykke, kan du ta kontakt på e-post: