Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Informasjon til daglige ledere og påmelding til luftrenserstudien»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Informasjon til daglige ledere og påmelding til luftrenserstudien

Artikkel

Informasjon til daglige ledere og påmelding til luftrenserstudien

Vil du hjelpe oss å finne ut om luftrensere på serveringssteder reduserer spredning av luftveissmitte blant de ansatte? På denne siden finner du informasjon om hvordan ditt serveringssted kan bli med i Luftrenserstudien. Her finnes også utfyllende informasjon til ledere ved serveringssteder som deltar i forskningsprosjektet.

Bilde2.png

Vil du hjelpe oss å finne ut om luftrensere på serveringssteder reduserer spredning av luftveissmitte blant de ansatte? På denne siden finner du informasjon om hvordan ditt serveringssted kan bli med i Luftrenserstudien. Her finnes også utfyllende informasjon til ledere ved serveringssteder som deltar i forskningsprosjektet.


Påmelding for restauranter, barer og kafeer

Daglige ledere ved serveringssteder som ønsker å delta i studien kan melde sin interesse ved å
Deretter vil daglig leder få svar fra prosjektgruppen ved Senter for forskning på epidemitiltak ved FHI. E-posten vil inneholde informasjon om studien, samtykke til innhenting og bruk av data, og hvordan den ansatte skal melde seg på og delta i studien. FHI dekker alle kostnader i forbindelse med anskaffelse, installasjon og vedlikehold av luftrenserne. 

Hva innebærer det å delta?  

Når dere i ledelsen ved serveringsstedet har sagt JA til å delta i luftrenserstudien vil dette skje:

 • Vi sender dere flyers med kort informasjon om studien, nettstedsadresser, samt kontaktinfo til prosjektgruppen.
 • Dere informerer de ansatte, for eksempel på et personalmøte, om studien og at dere som serveringssted har lyst til å være med i denne. Dere deler ut flyers til de ansatte som har lyst til å vite mer. 
 • Dere lager en liste over de ansatte som har sagt at de kan være interessert i å få mer informasjon, og eventuelt delta i forskningsprosjektet. Det er helt frivillig å delta, og press må ikke utøves fra ledelsen. Det er viktig at de ansatte får mulighet til å reservere seg mot å bli satt opp på listen og deretter kontaktet av oss. 
 • Listen med de ansatte som kan være interessert, må inneholde navn, e-postadresse og mobilnummer til de ansatte. Vi kontakter de som står på listen med informasjon og en forespørsel om deltakelse i prosjektet.
 • De interesserte får infoskriv, link til nettsider og samtykkeskjema. De som ønsker å være med i studien, samtykker til å dette. Man må logge inn med BankID for å legitimere seg. 
 • Vi venter til vi har mange nok serveringssteder og deltakere til å starte opp studien.
 • Vi deler tilfeldig inn (randomiserer) serveringsstedene til én intervensjonsgruppe og én kontrollgruppe, det vil si én gruppe som får utplassert luftrensere med HEPA filter, og én gruppe som ikke får det.
 • Det kreves ingen ekstrainnsats fra ledelsen eller de ansatte ved serveringsstedet med tanke på innstallering av luftrenserne. Det vil komme et firma til avtalt tid og sette disse opp. Firmaet vil også utføre nødvendig vedlikehold på luftrenserne.  
 • Vi trenger å få informasjon om planlagte arbeidsdager og fraværsdager for de ansatte som er deltakere i studien. Et enkelt nettskjema blir sendt e-postadressen din for å hente inn disse opplysningene. 
 • Ved studieperiodens slutt kommer installatørene og tar med seg luftrenserne. 
 • Vi vil formidle resultatene av studien i vitenskapelige tidsskrift og på våre nettsider.  

Mer informasjon? 

Det ligger mye informasjon på våre nettsider:

 • Trenger du mer informasjon om forskningsprosjektet? Les mer om studien her.
 • Er du ansatt i bransjen? Vurderer du å bli, eller er du deltaker i luftrenserstudien? Se denne siden for informasjon til deg.
 • Lurer du på noe som du ikke finner svar på her? .