Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Venter du på antistoffresultater fra studien?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Venter du på antistoffresultater fra studien?

Artikkel

Venter du på antistoffresultater fra studien?

Alle deltakere over 12 år skal nå ha mottatt antistoff-svar fra hovedstudien, enten på Helsenorge.no eller per telefon.

Reagensrør i laboratorieomgivelser
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Alle deltakere over 12 år skal nå ha mottatt antistoff-svar fra hovedstudien, enten på Helsenorge.no eller per telefon.


Deltakere mottar ett antistoff-svar for perioden 0-42 dager etter de ble med i studien, basert på analyseresultatene fra blodprøvene tatt i denne perioden. Deltakere som tok dag 180-prøven (ca. 6 måneder etter de ble med i studien) før sommerferien, skal også ha fått et separat prøvesvar for denne prøven. Dersom du mangler informasjon om ditt antistoff-svar kan du gjerne ta kontakt med oss på vår studietelefon 911 50 171 eller på epost .

For deltakere under 12 år er det kun tatt spyttprøver for antistoff-analyser. Det er vanskeligere å måle antistoffer i spytt enn i blod, men vi arbeider med å etablere en metode for å kunne påvise antistoffer i spyttprøver slik at vi også vil kunne gi antistoffsvar til deltakere under 12 år.

Vi vil etter hvert sette i gang med å analysere prøvene fra vaksinedelstudien, men vi må vente til alle prøvene er samlet inn. Derfor vil ikke resultatene være klare før et stykke utover i 2022.

Historikk

29.11.2021: Oppdatert tekst