Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Venter du på antistoffresultater fra studien?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Venter du på antistoffresultater fra studien?

Artikkel

Venter du på antistoffresultater fra studien?

Publisert Oppdatert

Vi er i gang med å analysere blodprøvene for antistoffer mot SARS-CoV-2 viruset.

Reagensrør i laboratorieomgivelser
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Vi er i gang med å analysere blodprøvene for antistoffer mot SARS-CoV-2 viruset.


Første runde med analyser ble gjort i januar. Hvis ditt dag 42-besøk ble gjennomført før 11.januar, har prøvene dine blitt analysert i denne runden. Dersom prøvesvarene dine var entydige, vil de allerede ligge på Helsenorge.no – på samme sted som du finner koronavirus-prøvesvarene, og på den datoen siste blodprøve av deg ble tatt. Dersom resultatene var usikre, vil vi ta kontakt med deg på telefon. Noen av prøvene måtte reanalyseres, disse prøvesvarene er dessverre litt forsinket. Vi håper de kommer i siste halvdel av mars, og du får sms når de er på Helsenorge.no.

Neste runde med analyser skal gjøres i mars/april, da vil prøver fra alle husstander med fullført prøvetaking senest 9.mars bli analysert. Prøvesvar vil komme på Helsenorge.no, og du vil få sms fra oss når de er klare.  

NB! Ettersom vi i første omgang kun analyserer blodprøver for antistoffer, er det kun deltakere over 12 år som har avgitt blodprøver som vil få antistoffresultater. Vi planlegger også å undersøke antistoffer i spyttprøvene, men her holder vi på med å utvikle metoden så det vil ta litt tid før vi får analysert disse.