Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Vil du delta i EuroMix?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Vil du delta i EuroMix?

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Artikkel

Vil du delta i EuroMix?

Publisert Oppdatert

Ansatte og studenter ved utdannings-, tilsyns- og forskningsinstitusjoner, samt deres familie og venner, inviteres til å delta i EuroMix-studien.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com

Ansatte og studenter ved utdannings-, tilsyns- og forskningsinstitusjoner, samt deres familie og venner, inviteres til å delta i EuroMix-studien.


Pr. 20/6 har:

  • 59 damer gjennomført første runde, og 54 av disse har også gjennomført runde to.
  • 26 menn gjennomført første runde, og 21 av disse har også gjennomført runde to.

 Men vi trenger flere deltakere - særlig menn!  og si at du ønsker å melde deg på EuroMix-studien!  

Hva må jeg gjøre som deltager?

I løpet av 2x24 timer, ber vi deg om å samle all urin, fylle ut spørreskjemaer, samt avgi blodprøver ved Folkehelseinstituttet. I tillegg vasker vi et lite område på hver arm for å estimere hudeksponering av kjemikalier.

Urinprøver

Hver nye urinprøve samles i en ny beholder hvor tiden noteres på beholderen. Den første urinprøven samles på morgenen den aktuelle dagen, og den siste samles på morgenen dagen etter. All urin i mellom disse tidspunktene samles, men tidspunktene bestemmes av deltager og noteres på beholderen. Urinprøvene leveres på Folkehelseinstituttet samme dag som du tar blodprøver.

Blodprøver

Etter hver av de to periodene ber vi om blodprøver (70 ml).

Dagbøker og spørreskjema

Vi ber deg notere alt du spiser og drikker gjennom de to periodene på 24 timer. I tillegg skal du fylle ut en kosmetikkdagbok med opplysninger om hva, når og hvor mye kosmetikk du har brukt i samme periode, samt et kort spørreskjema om hva du har spist og drukket det siste året (FFQ). Vi har også et spørreskjema om andre faktorer som kan påvirke kjemikalieeksponering. Det vil bli gitt eksempler på hvordan dagbøkene og spørreskjemaene skal fylles ut.

Hva skjer med prøvene og informasjonen om deg?

Prøvene vil bli lagret i en spesifikk forskningsbiobank. Prøvene kan også bli brukt i andre prosjekter på Folkehelseinstituttet innen området kjemikalier og helseeffekter.

All informasjon om deg vil bli behandlet konfidensielt og kodenøkkelen som kan identifisere deg med de innsamlede opplysningene vil bli slettet nå prosjektperioden er avsluttet. Etter dette vil opplysninger og analysesvar kun foreligge anonymisert. Folkehelseinstituttet ved prosjektleder er databehandlingsansvarlig.

Utlevering av materiale og opplysninger til andre

Hvis du sier ja til å delta i studien, gir du også ditt samtykke til at avidentifiserte opplysninger, prøver og analyseresultater utleveres til internasjonale samarbeidspartnere.

Dine rettigheter

Deltagelsen er frivillig. Hvis du sier ja til å delta i studien, har du rett til å få innsyn i hvilke opplysninger som er registrert om deg. Du har videre rett til å få korrigert eventuelle feil i de opplysningene vi har registrert. Dersom du ønsker å trekker deg fra studien, kan du kreve å få slettet innsamlede prøver og opplysninger, med mindre kodenøkkelen er slettet eller opplysningene allerede er brukt i vitenskapelig sammenheng. 

Vil du delta?

 til oss. 

Vi kontakter deg for å avtale nærmere hvilke dager datainnsamlingen kan foregå.

Spørsmål?

Har du spørsmål til studien, kan du ringe 945 27 570 eller sende e-post til 

Se også Spørsmål og Svar.