Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Systematisk litteratursøk med sortering om årsaker til kronisk utmattelsessyndrom CFS/ME»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Systematisk litteratursøk med sortering om årsaker til kronisk utmattelsessyndrom CFS/ME

Prosjekt

Systematisk litteratursøk med sortering om årsaker til kronisk utmattelsessyndrom CFS/ME - prosjektbeskrivelse

Publisert

Vi skal utarbeide et systematisk litteratursøk med sortering over primærstudier som har undersøkt predisponerende, utløsende og vedlikeholdende risiko- og årsaksfaktorer ved CFS/ME. En kategorisering og sammenfatning av eksisterende studier kan bidra til å bringe klarhet i hva vi vet og ikke vet.


Sammendrag

Norges forskningsråd sendte inn forslag til Folkehelseinstituttet om en systematisk oversikt om årsaker til CFS/ME 14.10.2016. En kategorisering og sammenfatning av eksisterende studier kan bidra til å bringe klarhet i hva vi vet og ikke vet. Kunnskap om årsaker (etiologi) er også viktig for arbeidet med å utvikle nye og mer effektive behandlingsstrategier.

Etiologien til CFS/ME er kompleks og uavklart. Vi skal først utarbeide et systematisk litteratursøk med sortering over primærstudier som har undersøkt predisponerende, utløsende og vedlikeholdende risiko- og årsaksfaktorer.

Prosjektnummer

2017-25

Start

05.2017

Slutt

05.2018

Status

Avsluttet

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Lillebeth Larun