Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Spedbarnsgråt og søvnproblemer. Kort- og langtidsperspektiver»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Spedbarnsgråt og søvnproblemer. Kort- og langtidsperspektiver

Prosjekt

Spedbarnsgråt og søvnproblemer. Kort- og langtidsperspektiver - prosjektbeskrivelse

Publisert

Vi har lite kunnskap om mors psykiske helse når barnet gråter og har dårlig søvn, og om hvordan det går med disse barna på sikt.


Sammendrag

Unormal spedbarns gråt, ofte kalt kolikk, forekommer hos ca 20% av alle spedbarn i barnets første leveuker. Internasjonale studier viser at 20% av foreldre rapporterer problemer med spedbarns nattesøvn.

Gråt- og søvnproblemer i spedbarnsalder blir ofte nevnt sammen, men kjennetegnene er ulike; de forekommer i ulik fase av spedbarnstiden, har forskjellige årsaker og involverer oftest ikke de samme barna. Gråt og søvnproblemer i spedbarnstid betraktes som slitsomt men ufarlig. Imidlertid har vi lite kunnskap om mors psykiske helse når barnet gråter og har dårlig søvn, og om hvordan det går med disse barna på sikt.

Data fra den norske Mor og barn studien vil gi opplysninger om forekomsten av kolikk og søvnproblemer hos spedbarn; om sammenhengen mellom barnets gråt/søvnproblemer og mors psykososiale helse, samt langsiktige utviklingsmessige konsekvenser av gråt- og søvnproblemer fra spedbarnstiden til barnet er ca 5 år.

Samarbeidende institusjon 

  • Radiumhospitalet 

Prosjektleder

  • Randi Andenæs, OsloMet – storbyuniversitetet

Prosjektnummer

2404

Start

2018

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

OsloMet – storbyuniversitetet