Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Nye verktøy for tidlig predisposisjon til overvekt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nye verktøy for tidlig predisposisjon til overvekt

Prosjekt

Nye verktøy for tidlig predisposisjon til overvekt - prosjektbeskrivelse

Publisert

Her presenterer vi et forskningsprogram som kan identifisere nye overvektsrelaterte risikogener for påvisning av overvekt i tidlig barndom og diabetes.


Sammendrag

Overvekt er en risikofaktor for utvikling av type 2 diabetes og muligens kreft. Disse sykdommene er assosiert med betydelig økt sykelighet og dødelighet. Tidlig utvikling av overvekt og fedme er knyttet til graden av sykelighet. Her presenterer vi et forskningsprogram som kan identifisere nye overvektsrelaterte risikogener for påvisning av overvekt i tidlig barndom og diabetes. I tillegg vil dette forskningsprogrammet identifisere vanlige og sjeldne genetiske varianter assosiert med risiko for overvekt og fødselsvekt/vektregulering hos barn. Disse funnene kan åpne for nye forskningsfelt innen genetisk epidemiologi i overvekt- og diabetesundersøkelser, mekanismer for hvordan overvekt og diabetes utvikler seg, inkludert studier av uttrykk av følsomhetsgener i lever-, muskel- og fettvev hos personer med overvekt og/eller diabetes, og målrettet behandling med eksisterende eller nye legemidler.

Prosjektnummer

PDB 315

Start

01.09.2012

Slutt

31.12.2032

Status

Pågående

Godkjenninger

Godkjent av REK - Regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk. REK-nr: 18564

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Universitetet i Bergen

Prosjektleder