Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hvilke tilleggsfaktorer påvirker risiko for forsinket språkutvikling og autistiske trekk etter eksponering for antiepileptika i fosterlivet? En prospektiv kontrollert kohortstudie av barn av mødre med epilepsi»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hvilke tilleggsfaktorer påvirker risiko for forsinket språkutvikling og autistiske trekk etter eksponering for antiepileptika i fosterlivet? En prospektiv kontrollert kohortstudie av barn av mødre med epilepsi

Prosjekt

Hvilke tilleggsfaktorer påvirker risiko for forsinket språkutvikling og autistiske trekk etter eksponering for antiepileptika i fosterlivet? En prospektiv kontrollert kohortstudie av barn av mødre med epilepsi - prosjektbeskrivelse

Publisert

Målet med prosjektet er å finne faktorer som forhindrer fosterskadelige effekter av epilepsimedisiner i svangerskapet.


Sammendrag

Mødre med epilepsi må ofte bruke epilepsimedisiner i svangerskapet for å hindre potensielt skadelige epileptiske anfall under graviditeten. Epilepsimedisiner kan gi økt risiko for forsinket språkutvikling og autistiske trekk hos barn som har blitt eksponert for dette i svangerskapet.

I dette prosjektet skal vi se på om B-vitaminet folat beskytter mot epilepsimedisinenes fosterskadelige effekter, samt hvilken betydning genetiske variasjoner i folatmetabolismen hos mor har for risiko for fosterskadelige effekter som følge av epilepsimedisiner. Vi skal også undersøke betydningen av andre faktorer som miljøfaktorer og ulike typer av epilepsimedisiner.

Prosjektnummer

2452

Start

2018

Godkjenninger

Regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Universitetet i Bergen

Prosjektleder