Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hyperbar oksygenbehandling av osteonekrose (prosjektbeskrivelse)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hyperbar oksygenbehandling av osteonekrose (prosjektbeskrivelse)

Prosjekt

Hyperbar oksygenbehandling av osteonekrose - prosjektbeskrivelse

Publisert

Folkehelseinstituttet skal på oppdrag fra Bestillerforum RHF/Nye metoder, undersøke effekt, sikkerhet og kostnadseffektivitet ved hyperbar oksygenbehandling av ostenekrose. Vi skal utarbeide en metodevurdering.


Sammendrag

Osteonekrose er en beinsykdom som kan utvikle seg slik at beinstrukturen i et eller flere ledd bryter sammen. Leddprotese er ofte det eneste som kan hjelpe pasienten tilbake til normal aktivitet i slike tilfeller. Hyperbar oksygenbehandling (HBO) er foreslått som et behandlingsalternativ som kan bidra til å stoppe utviklingen av osteonekrose og dermed unngå eller utsette behovet for leddprotese. Behandlingen innebærer at pasienten puster inn ren oksygen under forhøyet lufttrykk. Hensikten med denne metodevurderingen er å undersøke effekt, sikkerhet og kostnadseffektivitet ved HBO-behandling av osteonekrose.

Prosjektnummer

ID2017-088

Start

11.2017

Slutt

11.2018

Status

Avsluttet

Oppdragsgiver

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Hege Kornør

Prosjektdeltakere ved FHI

Eva Helene Arentz-Hansen

Arna Sue Desser

Ingrid Harboe

Øyvind Melien

Eksterne prosjektdeltakere

Bernd Mueller (Haukeland universitetssykehus), Ketil Spook (Oslo universitetssykehus), Geir Hallan (Haukeland universitetssykehus)