Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Effekt av forebyggende bruk av støttestrømper til eldre med venøs insuffisiens og hovne ben: en systematisk oversikt (prosjektbeskrivelse)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Effekt av forebyggende bruk av støttestrømper til eldre med venøs insuffisiens og hovne ben: en systematisk oversikt (prosjektbeskrivelse)

Prosjekt

Effekt av forebyggende bruk av støttestrømper til eldre med venøs insuffisiens og hovne ben: en systematisk oversikt - prosjektbeskrivelse

Publisert

Kommuneoverlegen i Bærum ønsker at vi skal oppsummere randomiserte kontrollerte studier som undersøker effekten av forebyggende bruk av støttestrømper til eldre med venøs insuffisiens og/eller tendens til hevelser i bena.


Sammendrag

Eldre som bor hjemme og på institusjon bruker ofte støttestrømper for å forebygge venøs insuffisiens og hovne ben, dyp venetrombose, smerte i ben og leggsår. For hjemmebaserte tjenester medfører dette at ressurser bindes opp til å sette på og ta av støttestrømper. Oppsummert forskning viser også at det er usikkert om forebyggende bruk av støttestrømper er nyttig.

Start

12.2017

Slutt

2018

Status

Avsluttet

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektbeskrivelse

Prosjektplan støttestrømpe.pdf

Prosjektleder

Kristin Thuve Dahm

Prosjektdeltakere ved FHI

Kjetil Gundro Brurberg

Eksterne prosjektdeltakere

Brynjar Fure, Ellinor Bakke Aasen