Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Smittestopp på jobb»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Smittestopp på jobb

Artikkel

Smittestopp på jobb

Publisert

Helsepersonell som jobber med kjente smittede med koronavirus anbefales å slå av sporingen på Smittestopp i arbeidstiden.

Helsepersonell som jobber med kjente smittede med koronavirus anbefales å slå av sporingen på Smittestopp i arbeidstiden.


Den enkelte brukeren kan kun motta en beskjed per dag om eksponering for smitte. Derfor er det hensiktsmessig for yrkesgruppene som jobber med kjente smittede å vite at en eventuell beskjed ikke kommer fra en arbeidssituasjon hvor de har vært beskyttet av smittevernutstyr.  

Ansatte i helsetjenesten som ikke har beskyttelsesutstyr

Andre ansatte i helsetjenesten som ikke jobber i nærheten av kjente smittede og ikke bruker sikkert beskyttelsesutstyr i sin arbeidssituasjon anbefales å beholde appen aktivert på jobb.

Garderober og mobilhotell

Ansatte som legger private mobiltelefoner i fellesgarderobe eller mobilhotell hvor også andre telefoner er innelåst, anbefales å deaktivere appen når den ligger der.

Må ta en avgjørelse selv

Appen er innstilt på å gi beskjed om smitterisiko hvis du har vært innen omtrent to meter av en smittet person i cirka 15 minutter, men Bluetooth-teknologien er ikke er helt presis. Du må selv ta en avgjørelse om hvordan appen virker i din arbeidshverdag basert på hvor stor avstand du klarer å holde til andre, og hvilket beskyttelsesutstyr du bruker.

Smittestopp og arbeidsinnvandrere

Også personer med utenlandsk statsborgerskap kan bruke Smittestopp, men de må ha personnummer eller D-nummer for å kunne logge seg inn i ID-porten og gi beskjed til andre dersom de blir smittet. De kan motta meldinger om smitterisiko dersom andre de har vært i nærheten av tester positivt for koronavirus og gir beskjed om dette i appen.  

Appen er samtykkebasert, og kan ikke pålegges

Appen er bygd på samtykke, og er helt frivillig. Det er viktig at for eksempel arbeidsgivere, idrettsforeninger og andre tar hensyn til dette, og ikke krever nedlastning av appen. Det er lov å oppmuntre, men ikke pålegge.