Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Webinar: Lungerøntgen som screening for tuberkulose»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Webinar: Lungerøntgen som screening for tuberkulose

Arrangement

Webinar: Lungerøntgen som screening for tuberkulose

FHI i samarbeid med Diagnosestasjonen ved OUS arrangerer et kort webinar om lungerøntgen brukt som screening for tuberkulose.

FHI i samarbeid med Diagnosestasjonen ved OUS arrangerer et kort webinar om lungerøntgen brukt som screening for tuberkulose.


7. apr | 2022

14.00-15.30
Webinar
Teams

Tema

Mange flykter nå fra krigen i Ukraina, og noen av dem kommer til Norge. Alle nyankomne flytninger og asylsøkere har plikt til tuberkulosescreening. De som er 15 år eller eldre skal ta lungerøntgen.  

Dette kan bli en kapasitetsutfordring. I den forbindelse arrangerer FHI i samarbeide med Diagnosestasjonen ved OUS et kort webinar om lungerøntgen brukt som screening for tuberkulose.  

Hovedinnholdet er bruk av standardiserte svarkategorier for denne bruken når lungerøntgen er gjort som ledd i screening for tuberkulose.  Dette står også gjengitt i Tuberkuloseveilederen, kap 8.1.3.

Lenke til opptak fra webinaret:

Screening for tuberkulose med lungerøntgen, webinar 4. april 2022 (vimeo.com)