Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Selvmordsforebygging i Norge: Tilbakeblikk og fremtidsvisjoner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Selvmordsforebygging i Norge: Tilbakeblikk og fremtidsvisjoner

Arrangement

Selvmordsforebygging i Norge: Tilbakeblikk og fremtidsvisjoner

Folkehelseinstituttet inviterer til åpent fagmøte om selvmordsforskning i Norge de siste 10 årene.

Mann hos psykolog
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Folkehelseinstituttet inviterer til åpent fagmøte om selvmordsforskning i Norge de siste 10 årene.


31. mai | 2022

14.00-15.30
Seminar
Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo, Kronesalen. Seminaret strømmes også.

Selvmordstallene i Norge vært stabile de siste 20 årene til tross for opptrappingsplanen for psykisk helse og to handlingsplaner for selvmordsforebygging. I 2020 ble en tredje handlingsplan for selvmordsforebygging lansert. Det ble vedtatt en nullvisjon for selvmord og satsing på en mer systematisk og vitenskapsbasert tilnærming til det selvmordsforebyggende arbeidet. FHI har fått i oppdrag å fremskaffe en oversikt over selvmordsforskningen i Norge de siste 10 årene – sammen med Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging (NSSF), helseforetakene og de andre forskningsmiljøene.

I dette åpne fagmøtet vil vi gi dere et innblikk i noe av denne forskningen. Vi har med oss fire kyndige innledere fra ulike forskermiljøer i Norge:

Kim Stene-Larsen er psykolog og seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. Kim gir oss en innføring i forskningen ved instituttet de siste 10 årene og vil legge særlig vekt på de store registerkoblingene og det nye pilotprosjektet «Kartlegging av hvert enkelt selvmord i Norge».

Fredrik Walby er psykologspesialist og forsker ved NSSF. Fredrik vil belyse behovet for både høyrisiko- og befolkningsrettede strategier. Han vil presentere resultater fra de viktigste studiene ved NSSF og diskutere fokus for feltet fremover.

Heidi Hjelmeland er professor ved NTNU, Institutt for psykisk helse og har forsket på mange ulike sider av suicidalitet de siste 30 årene. I innlegget «Selvmordsforskning mot strømmen» presenterer Heidi sentrale funn fra dette viktige arbeidet.

Anne Cathrine Silviken er psykologspesialist og forsker ved Samisk nasjonal kompetansetjeneste – psykisk helsevern og rus, Sámi klinihkka, Finnmarkssykehuset, og ved Senter for samisk helseforskning, Institutt for samfunnsmedisin, UiT. Hun vil snakke om: Selvmordsproblematikk i den samiske befolkningen i Norge - «Same same, but different?»

Møtet og debatten ledes av Ragnhild Bang Nes som er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, avdeling for psykisk helse og selvmord. 

Møtet er gratis og åpent for alle, ingen påmelding. Det strømmes også live på instituttets Youtube-kanal. Du kan gå inn på Youtube-kanalen vår når møtet starter og se møtet direkte, eller senere i opptak. 

Velkommen til et spennende møte og debatt!