Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Den nye klimanormalen: Hva skjer med helsa vår?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Den nye klimanormalen: Hva skjer med helsa vår?

Arrangement

Den nye klimanormalen: Hva skjer med helsa vår?

Klimakrisen er en trussel mot folkehelsen. Røde Kors og FHI inviterer til frokostmøte om den nye klimanormalen og hva dette betyr for helsa vår.

Klimakrisen er en trussel mot folkehelsen. Røde Kors og FHI inviterer til frokostmøte om den nye klimanormalen og hva dette betyr for helsa vår.


22. sep | 2021

09.00-09.45
Webinar
Facebook (Digitalt)

Også her hjemme vil klimaendringene kunne ramme helsen. Ekstreme temperaturer og ekstremvær utgjør en ekstra stor risiko for eldre og andre sårbare grupper. Ekstremvær gjør det vanskeligere for de som yter hjelp å komme frem til småsteder. Klimakrisen krever også at vi tenker helseberedskap og sikring av at folk som trenger hjelp får dette på en annen måte enn før.

Om vi ikke bremser utviklingen av de menneskeskapte klimaendringene vil vi få flere hetebølger, mer ekstremvær, og flere som har dårlig tilgang til mat og rent drikkevann fremover. Klimakrisen introduserer nye usikkerheter og farer som kan true velfungerende helsesystemer. Svake helsesystemer i sør sliter enda mer.

Arrangementet er åpent for alle. 

Program:

09.00: Velkommen og introduksjon v/ Bernt Apeland, Generalsekretær Røde Kors

09.05: Klimakrisen og global helse: hva vet vi og hva kan vi vente oss, ved Cathrine Tranberg Hårsaker, klimaanalytiker i Røde Kors

09.15: Sunt for kloden, sunt for deg: Hvordan få til et bærekraftig kosthold? v/ Helle Margrete Meltzer, forskningssjef, FHI

09.25: Klimaendringer og vann: Drikkevann og helse i et endret klima v/Susanne Hyllestad, seksjonsleder, FHI

09:35 Spørsmål og svar

09.40 Avslutning og takk, ved Ågot Aakra, prosjektdirektør, FHI.

Velkommen!

 

Innhold på denne siden