Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hvordan språkbarrierer mellom apotekansatte og innvandrere kan reduseres ved hjelp av et kommunikasjonsverktøy utviklet med metoden Design Thinking»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hvordan språkbarrierer mellom apotekansatte og innvandrere kan reduseres ved hjelp av et kommunikasjonsverktøy utviklet med metoden Design Thinking

Arrangement

Hvordan språkbarrierer mellom apotekansatte og innvandrere kan reduseres ved hjelp av et kommunikasjonsverktøy utviklet med metoden Design Thinking

Folkehelseinstituttet inviterer til fagseminar.

Folkehelseinstituttet inviterer til fagseminar.


17. jun | 2022

12.00-12.30
Webinar
Teams
Foredragsholder: Nhu Nhu Nguyen

Tema for fagseminaret

Sykehusfarmasøyt ved Stavanger universitetssykehus Nhu Nhu Nguyen vil presentere funn fra sin masteroppgave og forskningsprosjekt ved UiO i samarbeid med UiB og Høgskulen i Vestfold. Målet for masteroppgaven har vært å kartlegge språklige barrierer mellom innvandrere og apotekfarmasøyter ved kundeveiledning i norske apotek; å kartlegge hvilke kommunikasjonsstrategier i form av tiltak som benyttes for å kommunisere ved språkbarrierer, samt å utarbeide og teste et kommunikasjonsverktøy som kan benyttes for å minske språkbarrieren i kundeveiledningen om riktig legemiddelbruk.

Design Thinking er en metode som fremmer innovative løsninger for komplekse og utydelige definerte problemer. Det ble laget en prototype i form av et visuelt verktøy (tegneseriestriper) som kan benyttes for å kommunisere om etterlevelse av legemiddelbruk.

 Presentasjon

Om fagseminarene

Enhet for migrasjonshelse i FHI arrangerer åpne fagseminarer en gang i måneden hvor vi ønsker å legge til rette for korte (20 min) presentasjoner av forskning og utviklingsprosjekter og tiltak i tjenestene og organisasjonene innen migrasjonshelse. Etter presentasjonene settes det av tid til spørsmål og diskusjon de siste 10 minuttene.

Forslag til tema og prosjekter

Har du / dere forskning, et fagutviklingsprosjekt eller tiltak dere ønsker å presentere i kommende fagseminarer? Send inn informasjon via skjemaet nedenfor så tar vi kontakt:

  • Skjema for innspill til åpent fagseminar (nettskjema)
  • eller ta kontakt på epost til