Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Digitalt oversettelsesverktøy bryter ned språkbarrierer i sykehus»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Digitalt oversettelsesverktøy bryter ned språkbarrierer i sykehus

Arrangement

Digitalt oversettelsesverktøy bryter ned språkbarrierer i sykehus

Velkommen til nytt fagseminar! Denne gangen skal vi få høre om et nytt digitalt oversettelsesverktøy som tas i bruk i spesialisthelsetjenesten.

Velkommen til nytt fagseminar! Denne gangen skal vi få høre om et nytt digitalt oversettelsesverktøy som tas i bruk i spesialisthelsetjenesten.


19. aug | 2022

12.00-12.45
Webinar

En app gjør det mulig for helsepersonell og pasienter å kommunisere med hverandre på over 40 språk på få sekunder. Appen er et digitalt oversettelsesverktøy som er tilpasset sykehusene og inneholder ferdiglagde setninger innen ulike fagområder. Det gir en trygghet for både helsepersonell, pasienter og pårørende.

Det digitale oversettelsesverktøyet er et supplement til eksisterende tolketjenester. Nå kan alle sykehusene i landet kjøpe dette verktøyet, som resultat av et prosjekt i Helse Sør-Øst RHF.

Prosjektleder i Helse Sør-Øst, Camilla Holt Hasle, forteller om prosjektet, og Charlott Hedén fra Care to Translate AB forteller om selve verktøyet.

Ved Oslo universitetssykehus skal appen testes og evalueres på hjerteopererte pasienter i et forskningsprosjekt som er et samarbeid mellom thoraxkirurgisk avdeling og Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), med støtte fra Stiftelsen Dam. Forskningsleder Irene Lie forteller mer om dette.

Presentasjon

 Om fagseminarene

Enhet for migrasjonshelse i FHI arrangerer åpne fagseminarer en gang i måneden hvor vi ønsker å legge til rette for korte (20 min) presentasjoner av forskning og utviklingsprosjekter og tiltak i tjenestene og organisasjonene innen migrasjonshelse. Etter presentasjonene settes det av tid til spørsmål og diskusjon de siste 10 minuttene.

Fagseminarene er gratis og åpne for alle som er interessert.

Forslag til tema og prosjekter

Har du/dere forskning, et fagutviklingsprosjekt eller tiltak dere ønsker å presentere i kommende fagseminarer? Send inn informasjon via skjemaet nedenfor så tar vi kontakt:

eller ta kontakt på epost til