Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Åpent fagmøte: Demens er folkesykdommen uten kur, men hva kan vi eventuelt gjøre?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Åpent fagmøte: Demens er folkesykdommen uten kur, men hva kan vi eventuelt gjøre?

Arrangement

Åpent fagmøte: Demens er folkesykdommen uten kur, men hva kan vi eventuelt gjøre?

Demens rammer stadig flere, men forskerne er fortsatt usikre på hva som er årsakene til demens, og det fins per dags dato ingen kur. I følge verdens helseorganisasjon har 50 millioner demens, og dette tallet øker med et nytt tilfelle hvert tredje sekund. Kan demens forebygges?

Mann og kvinne på benk
Illustasjonsfoto: Colorbox.com

Demens rammer stadig flere, men forskerne er fortsatt usikre på hva som er årsakene til demens, og det fins per dags dato ingen kur. I følge verdens helseorganisasjon har 50 millioner demens, og dette tallet øker med et nytt tilfelle hvert tredje sekund. Kan demens forebygges?


30. jan | 2020

13.30-15.00
Seminar
Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Hvordan er det å ha demens, og hvordan utvikler sykdommen seg? Hvordan jobber myndighetene med dette? Vi møter fire inspirerende og kunnskapsrike innledere som har jobbet med temaet fra ulike innfallsvinkler.

Geir Selbæk er psykiater, forskningssjef ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og professor ved Universitetet i Oslo, og har forsket på demens i en årrekke. Geir er med i Lancet Commissions på demens. Geir spør: Hva kan du gjøre for å forebygge demens, og når du bør gjøre det?

Knut Engedal er psykiater, professor emeritus og seniorforsker ved Aldring og helse, og har siden 1980-tallet hatt en finger med i det meste som har med demens og demensforskning i Norge å gjøre. Knut fikk Demensforskningsprisen i 2019.

Anne Marie Mork Rokstad er sykepleier, professor ved Høgskolen i Molde, seniorforsker ved Aldring og helse, og vil fortelle om hva som er viktig for personen med demens, fra tre perspektiver; personen selv, den pårørende og helsearbeideren.

Sandro Moe Melgalvis er seniorrådgiver i Omsorgstjenesteavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet og jobber med den nye demensplanen.

Møtet og debatten ledes av Bjørn Heine Strand som er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. 

Arrangører er Folkehelseinstituttet og Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse.

Møtet er gratis og åpent for alle, ingen påmelding. Det streames live på instituttets Youtube-kanal. Opptaket kan sees etterpå.

Velkommen til et spennende møte og debatt!