Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Åpent fagmøte: Livskvalitet i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Åpent fagmøte: Livskvalitet i Norge

Arrangement

Åpent fagmøte: Livskvalitet i Norge

Hvordan kan livskvalitetsmåling bidra til politikk og samfunnsutvikling?

Trehjerte
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Hvordan kan livskvalitetsmåling bidra til politikk og samfunnsutvikling?


15. sep | 2020

14.00-15.30
Seminar
Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Hva er livskvalitet egentlig? Og hvorfor bør vi eventuelt måle den? Hvem har gode liv i Norge og hvordan er livskvaliteten fordelt? Hvordan henger livskvalitet sammen med økonomi og et velfungerende samfunn? Kan livskvalitet brukes som kompass for samfunnsutvikling og folkehelse, og i så fall hvordan? På dette åpne fagmøtet diskuterer vi nettopp disse problemstillingene. Vi møter fire inspirerende og kunnskapsrike innledere som har jobbet med temaet fra ulike innfallsvinkler.

Ragnhild Bang Nes er psykolog og seniorforsker ved Folkehelseinstituttet hvor hun blant annet leder arbeidet med livskvalitetsmåling. Ragnhild ledet arbeidet med anbefalinger om et nytt nasjonalt målesystem for livskvalitet og gir oss en oversikt over livskvaliteten i Norge i 2019, samt endringer under koronapandemien.

Anders Barstad er sosiolog, forfatter og forsker ved SSB hvor han særlig jobber med problemstillinger knyttet til ensomhet, integrering og livskvalitet. Anders vil fortelle oss om livskvalitetsmåling i Norge -i et historisk perspektiv og presentere ideer og tanker om framtidens livskvalitetsmålinger.

Lars Peder Nordbakken er økonom i Civita og forfatter av bøkene Muligheter for alle (2006) og Liberale tenkere for vår tid (2017). Lars Peder vil snakke om vår søken etter det gode samfunn, om det lokalpolitiske perspektivet og om betydningen av å forstå den menneskelige og sosiale situasjonen som utgangspunkt for politikk.

Per Espen Stoknes er psykolog med doktorgrad i økonomi, forfatter og politiker. Han er ansatt som førsteamanuensis ved BI og har vært rådgiver for Miljøpartiet De Grønnes stortingsgruppe i forhold til økonomi, næringsliv og livskvalitet. For stortingsperioden 2017–2021 er han vararepresentant nr. 1 for Oslo MDG. Per Espen vil snakke om hva vi kan vi bruke livskvalitetsmålinger til og den vanskelige overgangen fra vitenskap til politikk.

Møtet og debatten ledes av Thomas Hansen, seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. 

Møtet er gratis. Arrangementet streames også live på instituttets Youtube-kanal. Du kan gå inn på Youtube-kanalen vår idet møtet starter og se møtet direkte. 

Velkommen til et spennende møte og debatt!