Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Åpent fagmøte: Healthy ageing – hva er det, og hvordan kan vi styrke oss for en god alderdom?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Åpent fagmøte: Healthy ageing – hva er det, og hvordan kan vi styrke oss for en god alderdom?

Arrangement

Åpent fagmøte: Healthy ageing – hva er det, og hvordan kan vi styrke oss for en god alderdom?

Vi lever stadig lengre, men hvor mange av disse ekstra leveårene er friske og gode? Hvordan ligger Norge an i en internasjonal sammenheng? Hvordan kan vi påvirke helse og funksjonsnivå i høy alder? Hørsel, har det noe å si for demens? Kan demens forebygges? Disse problemstillingene diskuteres på dette åpne fagmøtet.

Eldre i aktivitet
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Vi lever stadig lengre, men hvor mange av disse ekstra leveårene er friske og gode? Hvordan ligger Norge an i en internasjonal sammenheng? Hvordan kan vi påvirke helse og funksjonsnivå i høy alder? Hørsel, har det noe å si for demens? Kan demens forebygges? Disse problemstillingene diskuteres på dette åpne fagmøtet.


16. nov | 2021

14.00-15.30
Seminar
Kulturhuset i Oslo, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Vi blir flere eldre og levealderen øker. For første gang er det nå mer enn 1 000 personer over 100 år i Norge. Samtidig har antallet med demens har passert 100 000. Verdens helseorganisasjon har kalt dette tiåret «Decade of Healthy Ageing». Hva innebærer det – og hvordan kan vi styrke oss for en god alderdom? Er det noe vi selv kan påvirke?   

På dette åpne fagmøtet diskuterer vi nettopp disse problemstillingene. Møtet arrangeres av Folkehelseinstituttet og Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse. Vi møter fem inspirerende og engasjerte innledere som har jobbet med temaet.

Vegard Skirbekk er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet og professor ved Columbia Aging Center, Columbia University, New York. Vegard er først ut og vil gi et demografisk og internasjonalt komparativt blikk på aldring og helse som et viktig bakteppe for de andre innleggene

Anette Hylen Ranhoff er professor ved Universitetet i Bergen, lege og geriater ved Diakonhjemmet, og har også en bistilling som forsker ved Folkehelseinstituttet. Anette vil fortelle om begrepet «Healthy ageing», og gi tips om hvordan kan vi styrke oss for en god alderdom

Geir Selbæk er psykiater, forskningssjef ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og professor ved Universitetet i Oslo, og har forsket på demens i en årrekke. Geir er med i Lancet Commissions på demens. Geir spør: Hva kan du gjøre for å forebygge demens, og når bør du gjøre det?

Bo Engdahl er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. Bo vil fortelle om sammenhengen mellom hørsel og demens – vi har verdens største studie på hørsel! 

Jorunn Solheim er seniorforsker og audiopedagog ved Hørselssentralen ved Lovisenberg Diakonale Sykehus. Jorunn vil fortelle om bruk og nytte av hørselshjelpemidler, basert på egen egne prosjekter og forskning.

Møtet og debatten ledes av Bjørn Heine Strand som er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet.

Møtet er gratis og åpent for alle, ingen påmelding. Det streames også live på instituttets Youtube-kanal. Du kan gå inn på Youtube-kanalen vår idet møtet starter og se møtet direkte, eller senere i opptak.  

Velkommen til et spennende møte og debatt!