Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «FHI har opprettet Senter for bærekraftig kosthold»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • FHI har opprettet Senter for bærekraftig kosthold

Nyhet

FHI har opprettet Senter for bærekraftig kosthold

Senter for bærekraftig kosthold ble opprettet i januar 2023. Senteret skal være et ledende kunnskaps- og forskningssenter som gjennom overvåking og tverrfaglig forskning bidrar til et mer bærekraftig kosthold.

Senter for bærekraftig kosthold ble opprettet i januar 2023. Senteret skal være et ledende kunnskaps- og forskningssenter som gjennom overvåking og tverrfaglig forskning bidrar til et mer bærekraftig kosthold.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det er tilknyttet omtrent 30 medarbeidere til Senteret, fra alle områdene på FHI.

Maten vi spiser gir smak, glede, helse og trivsel, i tillegg til energi og næringsstoffer. Samtidig er maten ofte den viktigste kilden til ugunstige stoffer som miljøgifter, naturlige toksiner, og prosessfremkalte stoffer. 

– Det er et stort behov for kunnskap om både positive og negative sider av kostholdet. Vi trenger også gode metoder for å kunne forutse hvordan klimaendringer og bærekraftstiltak påvirker kostholdet, sier senterleder Line Småstuen Haug i FHI.

–  FHI har en enestående posisjon for å fremskaffe denne kunnskapen, fordi vi har et nasjonalt ansvar for overvåking av befolkningens kosthold, en Miljøbiobank opprettet for å overvåke befolkningens eksponering for miljøgifter og befolkningsstudier og helseregistre som kan gi ny innsikt i sammenhengene mellom kosthold, miljø og helseutfall, sier hun.

Kort oppsummert skal de som jobber i senteret svare på tre spørsmål:

  •  Hvordan påvirker endringer i klima og miljø, samt bærekraftstiltak, det norske kostholdet, inkludert inntak av matvarer, næringsstoffer og miljøgifter?
  • Hvordan påvirkes helsa av endret kosthold?
  • Hva er viktige drivere, barrierer og tiltak for et sunt, trygt og bærekraftig kosthold?

Er du nysgjerrig på hva Senter for bærekraftig kosthold skal jobbe med? Delta gjerne på oppstartsseminaret 21. mars 2023.

Fortløpende informasjon om hva Senter for bærekraftig kosthold  driver på med, publiseres på senterets nettsider