Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Verdens lykkerapport 2022 viser økt stress og bekymring, og en pandemi av generøsitet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Verdens lykkerapport 2022 viser økt stress og bekymring, og en pandemi av generøsitet

Nyhet

Verdens lykkerapport 2022 viser økt stress og bekymring, og en pandemi av generøsitet

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Til tross for trusler, pandemi og globale omveltninger viser både verdens lykkerapport 2022 og Folkehelseinstituttets egne undersøkelser at den gjennomsnittlige fornøydheten i den norske befolkningen har vært relativt stabil over tid.

– Den verdensomspennende undersøkelsen viser også at stress og bekymring har økt i hele verden de siste 10 årene. Unge har fått det verre, mens de over 60 har fått det bedre. Norske undersøkelser viser det samme, sier Ragnhild Bang Nes, forsker ved Folkehelseinstituttet.

Særlig observeres bekymringsfulle tall for ungdom og unge voksne. Som i andre land er livskvaliteten også i Norge skjevt fordelt og det finnes en rekke utsatte grupper.

Les mer om verdens lykkerapport 2022 og FHIs forskning på trivsel og livskvalitet i artikkelen Lykken satt på prøve: Verdens lykkerapport 2022 viser økt stress og bekymring og en pandemi av generøsitet.