Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Webinar om ikke-smittsomme sykdommer 16. februar»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Webinar om ikke-smittsomme sykdommer 16. februar

Nyhet

Webinar om ikke-smittsomme sykdommer 16. februar

Hvordan er utviklingen innen ikke-smittsomme sykdommer? 16. februar er det tid for et webinar som tar for seg det meste knyttet til utviklingen av ikke-smittsomme sykdommer.

Logoen til arbeidet med ikke-smittsomme sykdommer (NCDs)
Ikke-smittsomme sykdommer forårsaker årlig 70 prosent av dødsfallene, men hvilken vei går utviklingen? Bli med på webinar 16. februar. WHO/FN

Hvordan er utviklingen innen ikke-smittsomme sykdommer? 16. februar er det tid for et webinar som tar for seg det meste knyttet til utviklingen av ikke-smittsomme sykdommer.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Ikke-smittsomme sykdommer er hovedårsaken til for tidlig død, det vi si død før 70 år. Selv om forekomsten i Norge har vært synkende de seneste årene, er ikke-smittsomme sykdommer fortsatt skyld i 70 prosent av dødsfallene i verden.

 –  Mange av tilfellene kan forebygges. Derfor er det så viktig å jobbe målrettet mot å forhindre at disse sykdommene oppstår, forklarer Wenche Nystad.

Ikke-smittsomme sykdommer er i hovedsak hjerte-karsykdommer, kreft, diabetes og kronisk luftveissykdom.

Webinar om ikke-smittsomme sykdommer

16. februar arrangerer FHI i samarbeid med den nasjonale NCD-indikatorgruppen og Helsedirektoratet, et webinar om utviklingen innen ikke-smittsomme sykdommer og risikofaktorer som kan ligge til grunn for å få disse sykdommene. Målet er mer kunnskap, økt oppmerksomhet og enda bredere samarbeid.

 – Vi skal blant annet se på nye indikatorer, snakke om ulike risikofaktorer, få statusrapport på arbeidet med ikke-smittsomme sykdommer i verden, og vi kommer også inn på sammenhengen mellom ikke-smittsomme sykdommer og covid-19, sier Nystad.

Les mer om webinaret og se fullt program

Nasjonale satsinger og globalt samarbeid

– For å forebygge forekomsten av ikke-smittsomme sykdommer er det viktig å jobbe tett sammen globalt. Men også hvert enkelt land må jobbe systematisk for å nå målene om å redusere sykdomsforekomsten, understreker Nystad.

Tobakk, skadelig bruk av alkohol, fysisk inaktivitet, usunt kosthold og luftforurensning er de viktigste risikofaktorene for å utvikle ikke-smittsomme sykdommer. Global innsats for å redusere risikofaktorene vil kunne redde liv, og bidra til økonomisk vekst i lav- og mellominntektsland.

Det er viktig at Norge følger utviklingen på feltet. Regjeringen jobber nå med å utvikle en ny strategi for arbeidet med ikke-smittsomme sykdommer. Nytt her er blant annet at også psykiske lidelser og muskel- og skjelettsykdommer er inkludert, som følge av at WHO nå har definert også disse som ikke-smittsomme sykdommer.

 – Vi ser frem til å få nasjonale tall fra disse nye områdene som kan beskrive situasjonen innen psykisk helse og muskel- og skjelettsykdommer. Noen av disse tallene vil bli lagt frem på webinaret 16. februar, sier Nystad.