Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Verdens helseorganisasjon (WHO) lanserer globalt veikart for å bekjempe hjernehinnebetennelse (meningitt) innen 2030»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Verdens helseorganisasjon (WHO) lanserer globalt veikart for å bekjempe hjernehinnebetennelse (meningitt) innen 2030

Nyhet

Verdens helseorganisasjon (WHO) lanserer globalt veikart for å bekjempe hjernehinnebetennelse (meningitt) innen 2030

Den 28. september 2021 lanserer Verdens helseorganisasjon (WHO) et veikart for å bekjempe meningitt på verdensbasis. Interesserte kan følge presentasjon av veikartet på nett (se lenke nederst i saken).

Copyright: Shutterstock
Copyright: Shutterstock

Den 28. september 2021 lanserer Verdens helseorganisasjon (WHO) et veikart for å bekjempe meningitt på verdensbasis. Interesserte kan følge presentasjon av veikartet på nett (se lenke nederst i saken).


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Meningitt tar hvert år 250 000 menneskeliv på verdensbasis og rammer i størst grad befolkningen i lav- og middelinntektsland. Antall som får sykdommen er ti ganger høyere (2,5 millioner) og noen av disse får senskader etter gjennomgått sykdom. Tilgjengelighet på meningokokkvaksiner i lav- og middelinntektsland er det viktigste tiltaket for å redusere dødsfallene og skader etter gjennomgått sykdom.

I Norge har vi relativt få sykdomstilfeller av meningitt hvert år. Den største sykdomsbyrden er i land med svakere økonomi og infrastruktur enn det vi har her i landet.

I arbeidsgruppen for lanseringen av veikartet er WHO, MSF, Unicef og Meningitis Research Foundation.

Forskningssjef Dominique Caugant fra FHI er en av syv ekspertrådgivere oppnevnt i prosjektet. Denne satsingen fra WHO tar sikte på økt oppmerksomhet på problemet, både i sivilsamfunnet, hos helsemyndigheter, i regjeringer, blant private sponsorer samt bistand fra en rekke frivillige organisasjoner.

– Veikartet er avgjørende for å kontrollere denne sykdommen som tar så mange liv og gir mange senskader hos de som overlever den. Både videre vaksineutvikling, gjennomføring av vaksineprogrammer samt omsorg for pasientene og deres nærmeste er viktige satsninger i dette veikartet, understreker Dominique Caugant ved FHI i en kommentar.

Du kan følge presentasjonen om veikartet på nett i dag den 28. september kl.15: