Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Utenriksdepartementet inngår rammeavtale med FHI»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utenriksdepartementet inngår rammeavtale med FHI

Nyhet

Utenriksdepartementet inngår rammeavtale med FHI

UD inngår rammeavtale med FHI om forskning og utvikling innen global helse. Oppgavene spenner vidt, fra utarbeiding av utredninger og analyser til å arrangere og delta i konferanser og workshops.

UD inngår rammeavtale med FHI om forskning og utvikling innen global helse. Oppgavene spenner vidt, fra utarbeiding av utredninger og analyser til å arrangere og delta i konferanser og workshops.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Chr. Michelsens Institutt (CMI) i samarbeid med Universitetet i Bergen og Institutt for fredsforskning (PRIO) ble innstilt på henholdsvis andre og tredje plass, og vil også bli tildelt oppdrag under rammeavtalen.

– Dette er svært gledelig for oss. Vi ser frem til å arbeide sammen med Utenriksdepartementet og bidra til å møte globale utfordringer med kunnskap som virkemiddel. Koronapandemien bekrefter at helse og utenrikspolitikk er tett sammenvevd, sier direktør Camilla Stoltenberg ved FHI. 

– Folkehelseinstituttet demonstrerer overbevisende helsefaglig styrke og bred kompetanse innenfor tradisjonelle og prioriterte områder for norsk helsebistand ‒ som mødre- og barnehelse, seksuell og reproduktiv helse, smittsomme sykdommer, ikke-smittsomme sykdommer og styrking av helsesystemer ‒ i tillegg til pandemier, klimaendringer, ernæring, helseøkonomi og utvikling av digital teknologi. De viser også til behov for innsats på nye, fremvoksende områder, og de har erfaring med målrettet formidling til ulike aktører, inkludert i lav- og mellominntektsland, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

– Global helse har lenge vært et satsingsområde for utenrikstjenesten. Vi ser frem til å styrke samarbeidet med FHI på dette feltet, sier han.

Folkehelseinstituttet (FHI) har oppdrags- og tilskuddsavtaler med Norad, og er også engasjert av internasjonale institusjoner og organisasjoner. Men dette er første gang FHI inngår rammeavtale med Utenriksdepartementet (UD) innen forskning og utvikling.